(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγέλλει την κατάργηση της Κυριακής αργίας ο Συλ. Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου


«Την Κυριακή την έχουμε για μας και τα παιδιά μας» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος ΟΓΕ), καταγγέλλοντας την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Οι εργαζόμενες στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, αφού έχουν υποστεί τη συρρίκνωση του μεροκάματου, τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, τα ωράρια λάστιχο, τη φοροληστεία, δηλαδή έναν κυκεώνα αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που τους ρημάζει τη ζωή, δέχονται τώρα το τελειωτικό χτύπημα από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, που αποφάσισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Με την απόφασή τους αυτή ουσιαστικά υπογράφουν τη θανατική ποινή των μικρών καταστημάτων, την αύξηση της ανεργίας των εργαζόμενων γυναικών και την εξαθλίωσή τους οικονομικά, σωματικά και ψυχολογικά.
Βάζουν στο στόχαστρό τους ακόμα και τον ελάχιστο χρόνο των εργαζόμενων γυναικών, που έχουν μια μέρα τη βδομάδα για να φροντίσουν το σπίτι και την οικογένειά τους, να δουν τα παιδιά τους και αν τους μείνει έστω και λίγος χρόνος να ξεκουραστούν πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος της επόμενης βδομάδας.
Καλούμε τις εργαζόμενες να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχθούν αυτή την απόφαση, να απαντήσουν αγωνιστικά, να αντισταθούν.
Να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους, στο Σύλλογο Γυναικών Αμαρουσίου, στη Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε:
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
- ΩΡΑΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ.
- ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,ΤΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
- ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ».