(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Δυναμική συγκέντρωση των συνταξιούχων παρά τη βροχή


ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ Ο ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Δυναμική συγκέντρωση με σύνθημα «έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε καλύτερα» πραγματοποίησαν, παρά τη βροχή, οι συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου έφτασαν με πορεία από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, και ΤΑΕ.
Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο υπουργείο Εργασίας και απαίτησε συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να του εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Για ακόμη μια φορά ο υπουργός δεν δέχθηκε να τους συναντήσει ενώ να σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, έχει ζητηθεί αρκετές φορές συνάντηση με τον υπουργό και δεν έχει απαντήσει σε καμία.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ από τηΛαμία με ένα πούλμαν.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ τονίζει:
«Θεωρούμε χρέος να εκφράσουμε έπαινο στους συναδέλφους που πορεύτηκαν με ομπρέλες στο Υπουργείο Εργασίας, που ο επικεφαλής του αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία από όλα τα ταμεία δείχνοντας ακόμα μια φορά το βαθμό του αυταρχισμού και την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει τα προβλήματα των συνταξιούχων.
Στη συνάντηση που έγινε με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου του έγινε καθαρό ότι αφού ο υπουργός κατ’ εξακολούθηση κλείνει τη πόρτα του γραφείου του, στους πολύπαθους συνταξιούχους και προσπαθεί να τους απαξιώσει, τότε ο Πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος συνομιλητής τους.
Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να δουλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη που και πάλι θα βρεθούν στους δρόμους του αγώνα.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση για την ανατροπή αυτών των πολιτικών».
Νωρίτερα, στη συγκέντρωση χαιρέτισαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Γιώργος Βρανάς, Πρόεδρος της ΠΕΣ-ΝΑΤ. Επεσήμαναν ότι «η λεηλάτηση των συντάξεων μας, το φόρτωμα με χαράτσια, οι κατασχέσεις από τις τράπεζες των σπιτιών μας, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, το κόψιμο των δώρων, η εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, η άγρια φορολόγηση κ.ο.κ., ενώ από την άλλη οι περικοπές από την Επιχείρηση Ολικών Περικοπών Υγείας, όπως πρέπει να ονομάζουμε τον ΕΟΠΥΥ, οι απλησίαστες τιμές του πετρελαίου, δεν έχουν τελειωμό, αλλά συνεχώς ανανεώνονται».