(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Καμία δουλειά δεν έχει η Δημοτική Αστυνομία με τον έλεγχο του παραεμπορίου



ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ


Ο θάνατος του μετανάστη από τη Σενεγάλη στις γραμμές του ΗΣΑΠ μετά από επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για το παραεμπόριο αναδεικνύει τον απάνθρωπο χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:
«Είναι συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες με συνεχείς επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Είναι συνέπεια της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων που χρησιμοποιεί τη Δημοτική Αστυνομία ως κατασταλτικό μηχανισμό, σήμερα ενάντια στους μετανάστες και τους φουκαράδες μικροπωλητές αύριο ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο.
Καμία δουλειά δεν έχει η Δημοτική Αστυνομία με τον έλεγχο του παραεμπορίου.
Καλούμε τα σωματεία των Δήμων να συζητήσουν τις εξελίξεις στο χώρο της Δημοτικής Αστυνομίας και να βάλουν μπλόκο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για μετατροπή της σε κατασταλτικό σώμα.
Καλούμε τους συναδέλφους δημοτικούς αστυνομικούς να σταθούν αλληλέγγυοι στους φτωχούς και φουκαράδες μικροπωλητές, να ενισχύσουν την επιτροπή για τη Δημοτική Αστυνομία που συστήθηκε από το Συνδικάτο ΟΤΑ για να αντιπαλέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης που μετατρέπει τη Δημοτική Αστυνομία σε κατασταλτικό μηχανισμό», επισημαίνει.