(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση» έστησαν κλαδικό σωματείο σε συνεργασία με τους εργοδότες σούπερ μάρκετ!


Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» με αφορμή το γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - «Αυτόνομη Παρέμβαση», που έχουν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), «έστησαν» πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εμπορίου με την επωνυμία ΠΑΣΥΕ σε συνεργασία με την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που έχουν την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ), "έστησαν" πανελλαδικό κλαδικό σωματείο εμπορίου με την επωνυμία ΠΑΣΥΕ σε συνεργασία με την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ.
Πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες εκλογές στα κρυφά για να μην πάρουν χαμπάρι οι εμποροϋπάλληλοι τι στήνουν πίσω από την πλάτη τους και τους πάρουν με τις πέτρες.
Χρησιμοποιούν όλο το μηχανισμό της εργοδοσίας, από τους περιφερειάρχες μέχρι τους διευθυντές των καταστημάτων, εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζομένους με μοναδικό στόχο και σκοπό να πάνε να ψηφίσουν σε αυτό μόρφωμα που ονομάζουν σωματείο.
Ο στόχος τους είναι προφανής:
1. Επιχειρούν ενόψει του συνεδρίου της ΟΙΥΕ να διαμορφώσουν πιο ευνοϊκούς συσχετισμούς για να συνεχίσουν το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο εμπόριο, εξυπηρετώντας από καλύτερες θέσεις τους σχεδιασμούς των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο.
2. Δημιουργούν "σωματεία" κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της εργοδοσίας, "σωματεία" που θα συμφωνούν σε όλα με τους εργοδότες, δηλαδή στις μειώσεις μισθών, στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην αύξηση ακόμα περισσότερο της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου.
3. Τέτοια "σωματεία" είναι απαραίτητα στην εργοδοσία και στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό για να εκπαιδεύουν τους εργαζομένους στην υποταγή, το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία, τη λογική του "μικρότερου κακού".
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο έχουν αποκτήσει εμπειρία και πείρα από τα εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΒ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΑΤΤΙΚΑ, SPRINDER και τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ παλαιότερα.
4. Από κοινού ΠΑΣΚΕ -  ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ διαμορφώνουν ψηφοδέλτια με απεργοσπάστες, γραμμένους σε άλλα κλαδικά σωματεία (ΑΧΑΪΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) με υποψήφια για αντιπρόσωπος για ΕΚ και ΟΙΥΕ την πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΜΕΤΑΞΙΑ ΣΤΕΚΟΥΛΕΑ, γραμμένη χρόνια στο κλαδικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και άλλα "μπουμπούκια" αυτών των παρατάξεων από άλλα κλαδικά σωματεία.
Τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και  του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΙΥΕ επαναλαμβάνουν το πείραμα της Θεσσαλονίκης όταν στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό στοχεύουν να κάνουν και στο συνέδριο της ΟΙΥΕ όποτε και αν γίνει αυτό, να  δημιουργήσουν δηλαδή τη μεγάλη "δημοκρατική παράταξη", τη δήθεν "αριστερή αντιμνημονιακή παράταξη", τα δήθεν "αριστερά σωματεία", αρκεί να εξυπηρετείται ο κεντρικός τους στόχος, η διάσπαση των εργαζομένων.
Τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα προετοιμάζουν μαζί με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ (Κολλάς και άλλοι), κίνημα υποταγμένο στους εργοδότες και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνημα εκφυλισμένο και μήτρα παραγωγής εργατοπατέρων.
Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν ανάγκη από τέτοια σωματεία, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ που υπέγραψαν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο με μειώσεις μισθών 6,7% καταδικάζοντας 800.000 εργαζόμενους να ζουν με μισθούς πείνας των 643 ευρώ και να προετοιμάσουν το έδαφος για την κατάργηση της Κυριακής αργίας όπως έκαναν όταν υπέγραψαν για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων το 1997.
Αυτή είναι η δήθεν "αντιμνημονιακή" τους δράση, όταν οι συλλογικές συμβάσεις που υπογράφουν τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ αφορούν καθαρά την υλοποίηση των μνημονίων.
Απομονώστε τους κυβερνητικούς – εργοδοτικούς συνδικαλιστές, αυτοί δουλεύουν για τα κέρδη της εργοδοσίας και εμείς παλεύουμε για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
Συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που μάχονται την εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. 
Απαντάμε  με οργάνωση στα σωματεία μας, με Επιτροπές Σγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, να μπούμε μπροστά, να κόψουμε το βήχα στην εργοδοσία και τα τσιράκια της».