(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«ΝΤΕΛΙΚΑ»: Μειώσεις μισθών 60% απαιτεί η πολυεθνική που την εξαγόρασε


ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ.

Μειώσεις μισθών έως 60%από τους εργαζόμενους στην εταιρεία «ΝΤΕΛΙΚΑ», την οποία εξαγόρασε, απαιτεί το πολυεθνικό μονοπώλιο «SCA HYGIENE PRODUCTS AE» που δραστηριοποιείται στο χαρτί τίσου.
Η πολυεθνική, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου: «Απειλεί τους εργαζόμενους ότι αν δεν δεχθούν θα κλείσει, ενώ μαζί με άλλες 9 πολυεθνικές, όπως αποκαλύφθηκε, απαιτούν να νομοθετηθούν μισθοί 300€ για τους νέους εργαζόμενους.
Η απαίτηση αυτή των μονοπωλίων απευθύνεται σε μία κυβέρνηση που είναι ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι όλο ανοιχτά αυτιά να ακούσουν και να υιοθετήσουν τις αξιώσεις των μονοπωλίων, στο όνομα των επενδύσεων που δήθεν θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας.
Συνάδελφοι, οι απαιτήσεις τους είναι ξεκάθαρες, θέλουν για να επενδύσουν τζάμπα εργάτες, εξαθλιωμένους σύγχρονους δούλους, με ταυτόχρονη διάλυση των σωματείων και απαγόρευση των απεργιών, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
Αυτή η μεγάλη πρόκληση σε βάρος όλων των εργαζομένων του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Καλούμε όλα τα σωματεία να καταδικάσουν τις απαιτήσεις των πολυεθνικών μονοπωλίων και κυρίως να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους για σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Να μην περάσουν τα σχέδια του κεφαλαίου να κτίσει τα σύγχρονα γκέτο με εργάτες χωρίς δικαιώματα, εξαθλιωμένους. Να εντείνουμε τη δράση μας στην κατεύθυνση αντίστασης και αντεπίθεσης σε ρήξη και ανατροπή με την πολιτική των μονοπωλίων που υπηρετεί η κυβέρνηση, η ΕΕ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να ανοίξουμε την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, να πάρει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της τον πλούτο που παράγει».