(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές απαιτούν τέλος στην εργασιακή ομηρία

Καμμιά διαθεσιμότητα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής 'Ενωσης Δήμων Αττικής είχαν σήμερα μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές («Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ κ.ά.).
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέδειξαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις Κοινωνικές Δομές, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι και να βρεθούν σε απόγνωση 130.000 ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ κ.ά. που θα χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές. Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλειά τους, με την άμεση μονιμοποίησή τους, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, αφού παραδέχτηκε τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, όπως είπε, δεσμεύεται να αναλάβει πρωτοβουλία με την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια των Κοινωνικών Δομών.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους. Να ανοίξουν πλατιά το πρόβλημα στη γειτονιά, στις οργανώσεις των συνταξιούχων, στις συντονιστικές επιτροπές ατόμων με αναπηρία, να συντονιστούν με μαζικούς φορείς της περιοχής.
Ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση με τις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που θα έχουν ως σκοπό το κέρδος, φορτώνοντας με νέα οικονομικά βάρη τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους απόρους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Έγινε καθαρό από την παρέμβαση του Συνδικάτου των ΟΤΑ ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω:
  • Απαιτούμε να μη σταματήσουν τη λειτουργία τους τα "Βοήθεια στο Σπίτι", ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ κ.ά.
  • Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων.
  • Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων».