(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Απεργούν την Πέμπτη οι γιατροί σε Νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά



Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας

Απεργούν την Πέμπτη οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα των εφημεριών, να μη γίνουν οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων και να μην καταργηθούν κλινικές και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Την απόφαση για την απεργία πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Στις 11 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.
«Η δραματική καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών (από το Νοέμβριο του 2012) έχει οδηγήσει τη μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών, που ζουν από το μισθό τους, σε ακραία απελπισία και ιδιαίτερα τους ειδικευόμενους γιατρούς», επισημαίνει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και καλεί σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις όλα τα νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά για να συζητηθεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Ακόμα, η ΕΙΝΑΠ ζητά την αύξηση του κονδυλίου για τις εφημερίες ώστε να εφαρμόζονται ασφαλή προγράμματα και την επαναφορά του τρόπου καταβολής των εφημεριών στη διαδικασία που ίσχυε μέχρι το Νοέμβρη του 2012, με μισθοδοτικές καταστάσεις από τα νοσοκομεία.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε οργάνωση της πάλης για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και οργάνωση της πάλης μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, ενάντια στο σύνολο της πολιτικής που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα και γι' αυτό χτυπά ολόπλευρα τα δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο. «Να πληρωθούμε τώρα όλα τα απλήρωτα δεδουλευμένα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας Αττικής του ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να αποφασίσουν μαζική επίσχεση εργασίας όλων των εργαζομένων που έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα, με προσωπικό ασφαλείας που θα ορίζεται καθημερινά από το Σωματείο.
Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους να προχωρήσουν σε σύσκεψη με τους ασθενείς, εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς για να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στις περικοπές, στις συγχωνεύσεις και στις απολύσεις.
Θεωρούν «μη νόμιμη» την επίσχεση εργασίας
Στο μεταξύ, γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Σ. Σημαντήρη αναφέρει ότι «είναι μη νόμιμη η άσκηση του δικαιώματος της επίσχεσης εργασίας» απ' τους ειδικευόμενους γιατρούς επειδή η «επίσχεση εργασίας προβλέπεται μόνο στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και όχι στο δημόσιο τομέα».
Με αφορμή και τη συγκεκριμένη γνωμάτευση, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ στηρίζει και παρέχει κάλυψη στις επισχέσεις και λοιπές κινητοποιήσεις των γιατρών, ειδικευμένων και ειδικευομένων, όπως ακριβώς αυτές αποφασίζονται στις συνελεύσεις τους.
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα επείγοντα, ώρα 8 π.μ., οργανώνουν αύριο οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό».