(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πόσο θα κοστίζουν τα φάρμακα από σήμερα


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 52 29 442  FAX 210 52 29 907

E – mailosika@otenet.gr

ΑΘΗΝΑ 27/3/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Για άλλη μια φορά, από τις αμέτρητες, η κυβέρνηση πιάνει το βούρδουλα και κτυπά συνταξιούχους – ασφαλισμένους με το νέο χαράτσι που επέβαλε ετσιθελικά στα φάρμακα με την νέα επιβολή κατά 50% συμμετοχή στα πρότυπα φάρμακα ανατρέποντας έτσι τη μέχρι τώρα ιατρική αγωγή.

          Είναι να μας εξοργίζει η νέα ανακάλυψη της στο πως θα ενισχυθεί η κερδοφορία των φαρμακοβιομηχάνων επινοώντας το κόλπο της διαφορετικής τιμής του γενόσημου και του πρωτότυπου που παίρνει μέχρι σήμερα ένας ασθενής. 

          Με τον τρόπο αυτό ή θα υποχρεωθούμε να βάλουμε το χέρι βαθιά στη τσέπη προκειμένου να συνεχίσουμε τη θεραπεία που μας έχει υποδείξει ο γιατρός μας εξανεμίζοντας ακόμα περισσότερο συντάξεις και μισθούς ή διαφορετικά να υποβαθμίσουμε την φαρμακευτική μας αγωγή.

Ταμεία, ασφαλισμένους, συνταξιούχους μας έχει τσακίσει και μας έχει γονατίσει αυτή η πολιτική που υπαγορεύεται από την Ευρ. Ένωση και το κεφάλαιο.

Καλούμε τους συνταξιούχους να καταδικάσουν και να καταγγείλουν αυτή τη πολιτική και να ανταποκριθούν δίνοντας το παρόν στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων για Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 19 Απρίλη, Πλατεία Κλαυθμώνος 11:30 π.μ. και πορεία στου Μαξίμου αξιώνοντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας μακριά από πολιτικές και πρακτικές που μετατρέπουν την υγεία σε εμπόρευμα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ