(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Συνταξιούχοι: Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ


Πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 19 Απρίλη

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, στο Μαρούσι πραγματοποίησαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ και ΟΤΑ για τα σοβαρά ζητήματα της περίθαλψης και των φαρμάκων.
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος δεν παρείχε καμία δέσμευση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των συνταξιούχων.
Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κάλεσε τους συνταξιούχους να εντείνουν τον αγώνα τους μαζί με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες ενάντια στην πολιτική που καταργεί βασικά δικαιώματα των ασφαλισμένων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται συσκέψεις και συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε κάθε πόλη της χώρας, που θα κορυφωθούν με πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 19 Απρίλη, με συγκέντρωση στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι συνταξιούχοι απαιτούν αποκατάσταση των συντάξεων, επιστροφή όλων των περικοπών, να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι.