(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Συμμετέχουμε στην γενική συνέλευση των εμποροϋπάλληλών


Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ


Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες γυναίκες στο εμπόριο, άνεργοι και άνεργες του κλάδου.

Με την συμμετοχή μας στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 7 Απριλίου και την ψήφο μας στις εκλογές του συμβάλλουμε για να γίνει το σωματείο μας πιο μαζικό και πιο ικανό, να παρεμβαίνει στον κλάδο. Ενισχύουμε την προσπάθεια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε το σωματείο μας για τις μάχες που έρχονται το επόμενο διάστημα, ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Ενάντια στην προσπάθεια των μεγαλοεργοδοτών να εφαρμόσουν όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τους. Ενάντια στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.

Η κατάσταση στην όποια σήμερα ζούμε είναι αποτέλεσμα μιας ακόμα καπιταλιστικής κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Την γέννησε το κέρδος και ο τεράστιος πλούτος που συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεργοδοτών και μονοπωλίων. Πλούτος που τόσα χρόνια έβγαζαν και συνεχίζουν να βγάζουν με τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι και καρπώνονταν οι εργοδότες και τα μονοπώλια.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το μόνο που ενδιαφέρει τους μεγαλέμπορους είναι πως χτυπώντας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους θα συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους. Επιδιώκουν να χειροτερεύσουν την θέση των εμποροϋπαλλήλων, να τους αναγκάσουν να δουλεύουν με μισθούς πείνας 200 ευρώ, με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Σε πολλές επιχειρήσεις όπως EXTRA, MARKET IN, ΔΟΥΚΑΣ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εφαρμόζεται ήδη η επαίσχυντη σύμβαση που υπέγραψε η ΟΙΥΕ το καλοκαίρι με μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Σε άλλες όπως ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Εlmec, ΙΚΕΑ κ.α. η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις. Ήδη μέσα στον τελευταίο χρόνο χάθηκαν 93.000 θέσεις εργασίας στο εμπόριο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι εκατοντάδες απολύσεις σε HONDO, ΑΤΤΙΚΑ, NOTO, IKEA και πολλές άλλες. Απολύονται από την δουλειά παλιοί εργαζόμενοι που δούλευαν με οκτάωρο με θεμελιωμένα δικαιώματα και προσλαμβάνονται νέοι ωρομίσθιοι με λιγότερα δικαιώματα και μικρότερο μισθό. Σε πολλές εταιρίες όπως, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, FOKAS, ΝΕΟSET, BENETON, HONDOS οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι ενώ η ανασφάλιστη εργασία έχει φτάσει το 30%. Την ιδία στιγμή οι μεγαλοεργοδότες συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους και με τον ανταγωνισμό οδηγούν στο κλείσιμο πολλούς αυτοαπασχολούμενους. 

εμποροϋπάλληλοι
Μπροστά σε αυτό τον όλεθρο κανείς δεν πρέπει να μείνει απαθής, παρατηρητής των εξελίξεων ή να συμβιβαστεί με την λογική που λέει «θυσία» τα δικαιώματα μας για τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Για κάθε εμποροϋπάλληλο και εργαζόμενο δυο επιλογές υπάρχουν.

Είτε της ηττοπάθειας και της υποχώρησης, του εφησυχασμού, της λογικής «του μικρότερου κακού». Δηλαδή να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν τις επιλογές της εργοδοσίας και τις συνέπειες της κρίσης.

Είτε η επιλογή του αγώνα μαζί με το σωματείο τους. Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων .

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε όσα σου λένε η νέα κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Η ανάπτυξη που αυτοί επιδιώκουν δεν πρόκειται να βελτιώσει την θέση των εργαζομένων και να τους ανακουφίσει από τα προβλήματα τους. Αντίθετα τους εργαζόμενους και τον λαό τους περιμένουν νέα βάσανα και νέα μέτρα για να σωθούν τα μονοπώλια. Η ανάπτυξη που αυτή θέλουν πάει χέρι-χέρι με νέες μειώσεις μισθών για τους εμποροϋπάλληλους, με νέες απολύσεις, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα που θα δουλεύουν με νέα απελευθερωμένα ωράρια, που θα πηγαίνουν για δουλειά και την Κυριακή.

Μόνο με τη συλλογική δράση μπορούμε να δώσουμε απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Με την συμμετοχή σου στις διαδικασίες του σωματείου και την γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση ενίσχυσε την προσπάθεια για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Ενίσχυσε την πάλη κατά της εργοδοσίας και των πολυεθνικών, ενίσχυσε τη δύναμη σου.

Καταδίκασε την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τους αγώνες μας, να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία, να διαλύσει συνδικάτα και σωματεία. Η κυβέρνηση ουσιαστικά θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της. Το δόγμα της κυβέρνησης "νόμος και τάξη" σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.
εμποροϋπάλληλοι ΠΑΜΕ
Καταδίκασε τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Αυτόνομη Παρέμβαση(ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) σε ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΟΙΥΕ που με την στάση τους και την υπογραφή τους στηρίζουν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. ΠΑΣΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση συνεργάζονται και ενισχύουν την εργοδοσία, στήνουν εργοδοτικά και διασπαστικά σωματεία(Κλαδικό Σωματείο Σούπερ Μάρκετ, ΠΑΣΥΕ), βάζουν φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και τους οδηγούν στην μοιρολατρία.

Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν συναινέσει στην απελευθέρωση του ωραρίου, στην απελευθέρωση της εργασιακής σχέσης (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση), στις μειώσεις μισθών, έχουν υλοποιήσει μαζί με την εργοδοσία την ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ, δηλαδή την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο είτε εργαζόμενο είτε άνεργο να συμμετέχει στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση. Να ενισχύσει την δράση του σωματείου του όχι μόνο για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο αλλά συνολικά την ζωή του. Για το δικαίωμα στην στέγαση, την μόρφωση, την προστασία της υγείας, την ανακούφιση των ανέργων, τα δικαιώματα των νέων.

Με την συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου ενισχύεται και το ενιαίο μέτωπο πάλης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων εναντία στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια. Ο εχθρός μας είναι κοινός.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
 ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.


Απαραίτητη η αστυνομική σας ταυτότητα για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

ΤΟ Δ.Σ.