(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αυτοαπασχολούμενοι: Απέσπασαν δέσμευση από τον ΟΑΕΕ για διεύρυνση των κριτηρίων για το επίδομα ανεργίας




ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Την δέσμευση της Διοίκησης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, για την διεύρυνση των κριτηρίων για όσους δικαιούνται επίδομα ανεργίας, απέσπασαν οι αυτοαπασχολούμενοι, με την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη η Ένωση Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας, το Σωματείο Βιοτεχνών Ταπετσαρίας Αττικής και η Συντεχνία Επιπλοποιών, Ξυλουργών και Βιοτεχνών Αθήνας και Περιχώρων.
Η αρχή θα γίνει με την ένταξη στην λίστα των δικαιούχων του -έτσι κι αλλιώς πενιχρού- επιδόματος ανεργίας και όσων αυτοαπασχολούμενων έχουν κάνει ρύθμιση για την πληρωμή των χρεών τους στον ΟΑΕΕ.
Τα λεφτά του επιδόματος ανεργίας πήγαν στις συντάξεις
Από την συνάντηση των εκπροσώπων των αυτοαπασχολούμενων με τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ αποκαλύφθηκε η καταστροφική πολιτική που ασκείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς η Διοίκηση του Οργανισμού, παραδέχτηκε ότι τα χρήματα που είχαν μαζευτεί από την ειδική εισφορά, για το Ταμείο Ανεργίας, χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι συντάξεις. Το γεγονός κατήγγειλαν οι αυτοαπασχολουμένοι, τονίζοντας ότι πλέον αποτελεί προτεραιότητα για τον Οργανισμό και την κυβέρνηση, να βρει τα λεφτά.
Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των οικοδόμων και υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά.
Τα σωματεία που διοργανώνουν την κινητοποίηση διεκδικούν:
  • Καθολικό επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο χρόνο είναι άνεργοι.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αξιοποίηση όλου του ποσού του ειδικού λογαριασμού για τους ανέργους.
Κανένας εφησυχασμός - Συγκρότηση  επιτροπής Επιτροπής Αλληλεγγύης ΕΒΕ
Χωρίς κανέναν εφησυχασμό, οι αυτοαπασχολούμενοι συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης τους. Για τον συντονισμό του αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, ηΟμοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, διοργανώνει σύσκεψη την Τετάρτη 3 Απρίλη, με στόχο την συγκρότηση Επιτροπής Αλληλεγγύης ΕΒΕ, η οποία από κοινού με το ταξικό κίνημα, θα παλεύει για την ικανοποίηση των αναγκών των αυτοαπασχολούμενων.