(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Εργαζόμενοι Ναυπηγικής Βιομηχανίας: Διαδηλώνουν σήμερα για το δικαίωμα στη δουλειά


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 12.30 μ.μ.
Επί ποδός βρίσκονται σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ναυπηγικής βιομηχανίας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις από το πρωί ως το μεσημέρι, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, την απρόσκοπτη λειτουργία των ναυπηγείων και την ουσιαστική προστασία των ανέργων.
Συγκεκριμένα:
  • Τα σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να «παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους τώρα», με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει.
  • Οι επί 11 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ «Κατεχάκη». Από εκεί θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Άμυνας, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό.
  •  Κορύφωση των αυριανών κινητοποιήσεων θα είναι η συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, την οποία έχουν συγκροτήσει τα σωματεία της Ζώνης, αγωνιστικές παρατάξεις και πρωτοπόροι εργαζόμενοι από όλο τον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής.
Η Συντονιστική Επιτροπή έχει απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους των ναυπηγείων και στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση. Κάτω από τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, έγινε συνεδρίαση της διοίκησης του σωματείου όπου αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση της Συντονιστικής. Στο υπουργείο Ανάπτυξης θα καταλήξουν και οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μετά το υπουργείο Άμυνας.
Η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί:
  • Εξόφληση τώρα των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα ναυπηγεία.
  • Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας σε βάρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι του τροχαίου υλικού.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Να περάσουν τώρα σε κρατικό έλεγχο τα ναυπηγεία και μαζί με τη Ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία. ΟΧΙ στην πώληση του λιμανιού.
  • Άμεση χωροθέτηση της Ζώνης με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές.
  • Σύνδεση των πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες - δεξαμενές, άμυνα κλπ.), με τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.