(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΗΛΒΙΟΚΑΤ όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι


Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 27/3, στις 7.30 το πρωί έξω από τα γραφεία της εταιρίας ΗΛΒΙΟΚΑΤ, στη Νέα Κηφισιά, διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έως και ενός χρόνου και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.
Στο πλευρό των εργαζομένων στην ΗΛΒΙΟΚΑΤ βρίσκεται η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής.
Η Ένωση σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Οι τρικομματική κυβέρνηση - τρόικα - εργοδοσία έχουν εξαπολύσει ισχυρή επίθεση ενάντια σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς, με πάντα τα ίδια επιχειρήματα που συναντάμε στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, της βιωσιμότητας της κάθε εταιρείας, που συνεπάγεται και διατήρηση των θέσεων εργασίας,
Δηλαδή γκρεμίζουν κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει για τον εργαζόμενο, συμβάσεις, ωράρια, μισθούς, παροχές κλπ. με στόχο να διατηρείται το υψηλό κέρδος της κάθε εταιρείας.
Βάσει αυτών εξυπακούεται ότι:
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την καθιέρωση της απλήρωτης εργασίας, με καθυστέρηση πληρωμών και καταπάτηση ωραρίου και το συνεχή εμπαιγμό της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους ότι θα πληρωθούν από μέρα σε μέρα, από εβδομάδα σε εβδομάδα, όπως συμβαίνει στην εταιρεία ΗΛΒΙΟΚΑΤ, που 23 εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για οφειλές έως και ενός χρόνου.
Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν, φέρνουν τα κέρδη στην εταιρεία και έχουν το δίκιο με το μέρος τους.
Το Σωματείο μας στηρίζει τους εργαζόμενους και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της εταιρείας την Τετάρτη 27/3/13 στις 7.30 π.μ. στην προσπάθειά τους για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Τους καλεί δε να οργανωθούν στα ταξικά τους σωματεία και να παλέψουμε μαζί για τα συμφέροντά μας, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Χωρίς φόβο να συγκρουστούμε, γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε».