(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ-Τοπικής γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Σε μια περίοδο που τα μαγαζιά μας και οι επιχειρήσεις μας στενάζουν από την αναδουλειά λόγω της οικονομικής κρίσης, έρχονται να προσθέσουν και άλλα βάρη στις πλάτες μας με τον νέο φορολογικό νόμο. Χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν μπορούν  να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές (ΟΑΕΕ) και μένουν ξεκρέμαστοι, με συνέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους να κινδυνεύουν και να εύχονται να μην συμβεί τίποτα στην υγεία τους.

Συνάδελφοι,
η τρικομματική κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση και το ΔΝΤ έχουν δείξει από καιρό τώρα τις προθέσεις τους, από κοντά και οι ξεπουλημένες ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και  ΕΣΕΕ που παίζουν το ρόλο του διαιτητή ανάμεσα στα μονοπώλια και το κράτος.
Η οικονομική κρίση τσάκισε τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και φανέρωσε ότι στρατηγικός στόχος είναι ο αφανισμός μας. Είναι φανερό ότι τα μέτρα που παίρνονται όλο το τελευταίο διάστημα έχουν μία και μόνο κατεύθυνση, να ξεκαθαρίσουν από την αγορά το μεγαλύτερο μέρος των μικρών βιοτεχνιών και να διευκολύνουν τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις, ώστε αυτές να αρπάζουν την δική μας δουλειά. Ούτε αυτό το πολύ μικρό κομμάτι της πίτας που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια δε θέλουν να μοιράζονται πια με τους μικρούς βιοτέχνες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Την ίδια ώρα που τσακίζουν τις μικροεπιχειρήσεις και η οικονομική μας δραστηριότητα έχει μείωση μέχρι και 80%, τα μονοπώλια έχουν αύξηση κερδών μέχρι και 70% !

Συνάδελφοι,
η κυβέρνηση κοροιδεύει και αποπροσανατολίζει τους μικρούς βιοτέχνες και ελέυθερους επαγγελματίες συστηματικά, μια με το ΕΣΠΑ, τώρα με το επίδομα ανεργίας που ούτε καν αυτό το μικρό ποσό των 360€ δεν δίνουν στους συναδέλφους μας που αναγκάζονται να κλέισουν το μαγαζί τους μη αντέχοντας τα αβάσταχτα  χρέη, καθώς σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας από 3 έως 9 μήνες μόνο τα κριτήρια που τίθενται από το υπουργείο εργασίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και περιοριστικά. Δηλαδή από τους  δεκάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους τα τελευταία χρόνια, είναι ζήτημα εάν θα πάρουν τελικά το επίδομα κάποιοι από αυτούς. Εξαιρούν όσους έχουν οφειλές στο ασφαλιστικό τους ταμείο, ακόμα και αν έχουν κάνει ρύθμιση. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Ένα άλλο εμπόδιο που βάζει η υπουργική απόφαση είναι τα εισοδηματικά κριτήρια. Για συνολικό καθαρό εισόδημα των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει  αθροιστικά το ποσό των 20,000€ και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30,000€.

Αλήθεια! Ποιος μικρομαγαζάτορας σήμερα κλείνει την επιχείρησή του και δεν χρωστάει στον ασφαλιστικό φορέα;
Ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με εισόδημα 15,000€ το χρόνο;
Σε ποια εποχή που τα μαγαζιά καταγράφουν μόνο ζημιές, ποιο μικρομάγαζο θα έκλεινε σήμερα αν είχε κέρδη 20,000€ το χρόνο;

AΠΑΙΤΟΥΜΕ
·         Καθολικό επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προυποθέσεις, για όσο χρόνο είναι άνεργοι
·         Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους
·         Αξιοποίηση όλου του ποσού του ειδικού λογαριασμού, για τους ανέργους


ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!!


Τοπική γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου
Δημ. Ράλλη 12 Μαρούσι, Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2108023471, 6944273590 , 6984498342