(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Eκδήλωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου για την Ημέρα της Γυναίκας, στο Δημαρχείο της πόλης.

Πρόεδρος συλλόγου γυναικών Αμαρουσίου


Με επιτυχία έγινε την Τετάρτη 13/3 το απόγευμα η εκδήλωση του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου για την Ημέρα της Γυναίκας, στο Δημαρχείο της πόλης.
Στην εκδήλωση έγινε προβολή ντοκιμαντέρ με αφήγηση σχετικά με τις γυναίκες που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή του αγώνα.
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Καρλατήρα Μαρία, προέδρου του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, μέλος της ΟΓΕ, απαγγελία ποιημάτων και σκετς αποσπασμάτων από διηγήματα των Μπρέχτ, Γκόρκι, από τα απομνημονεύματα της Πασιονάρια, από γυναίκες που συσπειρώνονται στην ΟΓΕ.
Η ομιλία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι γυναίκες της εποχής εκείνης πάλεψαν και έδωσαν ακόμα και την ζωή τους για κάποια ιδανικά. Πρώτα στον πόλεμο για να διώξουν τον κατακτητή και μετά για την ιδέα του σοσιαλισμού, την ισότητα και την ισοτιμία των γυναικών. Για να παλέψουν έπρεπε να ξεπεράσουν τους φόβους τους και τίποτα πια δεν τις εμπόδιζε. 
Σήμερα οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών χτυπιούνται από την ανεργία, την φτώχεια, και έχουν τσακισμένα τα ασφαλιστικά και τα κοινωνικά τους δικαιώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόταση της κυβερνώσας ΔΗΜΑΡ, οι νέες γυναίκες να βγαίνουν στην εφεδρεία για 3 χρόνια με αποδοχές το 50% του προηγούμενου μισθού τους. 
Οι γυναίκες δεν πρέπει να μείνουν φοβισμένες. Τις καλούμε να συσπειρωθούν στο Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, μέλος της ΟΓΕ, να διώξουν τους φόβους τους και να αγωνιστούν. Απέναντι στην ΕΕ των μονοπωλίων που με τις αποφάσεις της βαθαίνει την ανισοτιμία των γυναικών και στρώνει στο χαλί στο να ανθεί η πορνεία, η οποία μάλιστα στη χώρα μας έχει νομιμοποιηθεί κιόλας. Ενάντια στα τρωκτικά του μόχθου μας.  Τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ των μονοπωλίων που με μεγάλα λόγια παραπλανούν και αφοπλίζουν τον λαό τάζοντάς του έναν καλό καπιταλισμό και κρατώντας τον μακριά από το κίνημα. 
Ξέρουμε όμως πως όταν η γη, τα εργοστάσια και οι τράπεζες γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία  δεν θα υπάρχει ανεργία, αλλά μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα. Μέχρι τότε πρέπει να παλέψουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Για δωρεάν υγεία και υπηρεσίες πρόνοιας. Για δωρεάν κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας από το κράτος και για δημόσια και δωρεάν παιδεία. Να μην συμμετέχουν τα παιδιά μας στους μισθοφορικούς στρατούς του ΝΑΤΟ και να αιματοκυλούν λαούς εκτός συνόρων. 
Χρειάζεται και πάλη ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά πρέπει να πάρουμε μέρος στη Λαϊκή Συμμαχία στο πλευρό των δυνάμεων των εργαζομένων  του ΠΑΜΕ, των αγροτών της ΠΑΣΥ, των αυτοαπασχολουμένων της ΠΑΣΕΒΕ και των σπουδαστών του ΜΑΣ, της Λαϊκής Επιτροπής, του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ). 

άποψη της εκδήλωσης

Μπρεχτ,Γκόρκι,ΠασιονάριαΜουσικό μέρος





"Σπάμε τις αλυσίδες του φόβου, οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας".




προβολές

πλάνο ορχήστρας

τραγούδια

εκδήλωσης

αφήγηση

αφήγηση ντοκυμαντέρ

τέλος