(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Εργαζόμενοι «ELITE»: 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 4 Μάρτη


απεργία στην ELITE
Τη διεξαγωγή 24ωρηςαπεργίας για τη Δευτέρα 4 Μάρτη αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην υποδηματοποιία ELITEαντιδρώντας στην αξίωση του εργοδότη να αποδεχθούν μειώσεις μισθών κατά 22% με πενθήμερη εργασία και με το κατώτερο ένσημο. 
Οι εργαζόμενοι, από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, καθώς είναι ήδη δύο με τρεις μήνες απλήρωτοι. Αυτό που συμβαίνει είναι η εργοδοσία να τους καταβάλλει ελάχιστα «έναντι» κάθε βδομάδα (σ.σ.: πληρώνονται με βδομαδιάτικο), αντί για τον κανονικό τους μισθό, με συνέπεια το μηνιάτικο σε πολλές περιπτώσεις να μην ξεπερνάει καν τα 500 με 600 ευρώ.
Μάλιστα, σε ορισμένους εργάτες το βδομαδιάτικο δεν ξεπερνάει τα 80 ευρώ. Επιπρόσθετα, η εργοδοσία οφείλει ένα ποσό στους εργάτες ήδη από το 2010, όταν και είχε πρωτοξεκινήσει το πρόβλημα.
Το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων.