(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση των εργαζομένων στην «Euromedica» σήμερα


κλαδικά σωματεία Ιδιωτικής Υγείας

ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, ΣΤΙΣ 15.30

Να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ομίλου «Euromedica» (Αμερικής 12, Κολωνάκι) σήμερα Πέμπτη στις 3.30 μ.μ. καλούν όλους τους εργαζόμενους του ομίλου σε Αθήνα και Πειραιά τα αντίστοιχα κλαδικά σωματεία Ιδιωτικής Υγείας.
Τα σωματεία καταγγέλλουν την πρόκληση της εργοδοσίας του ομίλου, «που εμφάνισε ατομικές συμβάσεις με επιπλέον μειώσεις 15% ενώ την ίδια ώρα έχει απλήρωτους τους συναδέλφους για πάνω από 4 μήνες! Παρόλο που τα κέρδη του ομίλου για το πρώτο 9μηνο του 2012 είχαν αύξηση 24,4% συγκριτικά με το 2011 (176 εκατ. ευρώ).
Τρομοκρατούν και εκβιάζουν σε ολόκληρο τον όμιλο πανελλαδικά. Οι συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη ήδη έχουν απαντήσει με προειδοποιητικές απεργίες».
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα πως «οι εργοδότες αξιοποίησαν την κατάπτυστη σύμβαση που υπέγραψε το καθαιρεμένο πλέον προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, αλλά δε θα σταματήσουν αν δε ξηλώσουν κάθε κεκτημένο δικαίωμά μας. Φαίνεται στην πράξη ότι η λογική του να συμβιβαστούμε σε μια σύμβαση με μειώσεις στη λογική του μικρότερου κακού, όχι μόνο δε σταματάει την ασυδοσία των εργοδοτών αλλά τους ανοίγει την όρεξη. Θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους στερώντας μας τη δουλειά με δικαιώματα, τη ζωή με αξιοπρέπεια!
Όλοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά να απαντήσουμε, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά, στις μειώσεις των μισθών και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό που θα κάμψει την εργοδοτική-κυβερνητική αδιαλλαξία είναι η ενότητα και ο συντονισμένος αγώνας. Αυτό απαιτεί μαζική οργάνωση στο κλαδικό σωματείο και σχεδιασμό - συντονισμό του αγώνα».
Το παίζουν και φιλάνθρωποι
Την ανακοίνωση της κλινικής «Euromedica» ότι θα προσφέρει στη Ρόδο δωρεάν μαστογραφία στις 8 Μάρτη, με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, στηλιτεύει ως άκρως υποκριτική η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, αναφέροντας:
«Οι γυναίκες και πρώτα απ' όλα οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων δεν έχουν ανάγκη από τη φιλανθρωπία των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας που όλο τον υπόλοιπο χρόνο τις ξεπαραδιάζει για απαραίτητες εξετάσεις που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και αποκλειστικά δημόσιες. Εχουν ανάγκη από ολοκληρωμένες, σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας και προληπτικούς ελέγχους. Από Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, από ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό, με αποκλειστικά μόνιμη σχέση εργασίας, πλήρως εξοπλισμένο με υλικά, φάρμακα και ιατρικά μηχανήματα.
Σήμερα, όμως, η Υγεία είναι πανάκριβο εμπόρευμα. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει, ούτε εξετάσεις κάνει ούτε προληπτικούς ελέγχους. Μπορεί ακόμη και να πεθάνει. Η Υγεία είναι εμπόρευμα για να μπορούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, όπως η "Euromedica", να θησαυρίζουν.
Αν θέλει η "Euromedica" να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο να ξεκινήσει να πληρώνει τους επί 5 μήνες απλήρωτους εργαζομένους της, τους οποίους μάλιστα κατατρομοκρατεί για να μην αντιδράσουν. Σ' αντίθεση, τα κέρδη του ομίλου για το πρώτο 9μηνο του 2012 είχαν αύξηση 24,4% συγκριτικά με το 2011 (176 εκατ. ευρώ). Τρομοκρατούν και εκβιάζουν σε ολόκληρο τον όμιλο πανελλαδικά.
Η 8η του Μάρτη είναι αφιερωμένη στις ηρωίδες της εργατικής τάξης. Είναι βαμμένη με το αίμα τους. Φυσικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες και το πολιτικό προσωπικό τους θέλουν αυτό να το σβήσουν από τη μνήμη των εργατών και εργατριών, να αλλοιώσουν το πραγματικό της νόημα. Ενέργειες όπως αυτή της "Euromedica" έχουν και τέτοια στόχευση.
Η πάλη για Υγεία δωρεάν αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα είναι υπόθεση πρώτης προτεραιότητας για το εργατικό - λαϊκό κίνημα».