(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Εργαζόμενοι FINTEXPORT: Απέσπασαν δέσμευση για έκτακτη οικονομική ενίσχυση


εργαζόμενοι της FINTEXPORT

Τη δέσμευση ότι θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση απέσπασαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της FINTEXPORTαπό την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κατά τη διάρκεια μαχητικής κινητοποίησης στο υπουργείο. Ταυτόχρονα, απαίτησαν την έκδοση δωρεάν κάρτας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε επί της ουσίας απάντηση.
Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία χρωστά στους εργαζόμενους δεδουλευμένα από το Δεκέμβρη του 2011, ενώ από το καλοκαίρι του 2012 το εργοστάσιο έχει σταματήσει τη λειτουργία του. Από το Νοέμβρη του 2012, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι απαιτούσαν εδώ και τρεις μήνες την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με σκληρούς και συνεχείς αγώνες και παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση. Η έκτακτη ενίσχυση θα δοθεί - σύμφωνα με το υπουργείο - το προσεχές δεκαήμερο και θα αποτελέσει μια «ανάσα» για τους εργαζόμενους, καθώς βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης.
Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν έδωσε σαφή απάντηση στο άλλο κεντρικό αίτημα των εργαζομένων, τη δυνατότητα, δηλαδή, δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η ηγεσία του υπουργείου έκανε λόγο για ανάγκη «συνολικής ρύθμισης» επί του θέματος. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι εκατομμύρια άνεργοι και εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι, αδυνατούν να μετακινηθούν ακόμα και με τα μέσα μεταφοράς, καθώς το κόστος (1,40 ευρώ το εισιτήριο) είναι απαγορευτικό.
Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι της FINTEXPORT θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευσηστο χώρο του εργοστασίου, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, καθώς συνεχίζουν την κατάληψη του εργοστασίου.