(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΟΤΑ – ΝΑΤ – ΤΑΕOAEE

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


ΜΑΡΤΗΣ 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες
Στις Κύριες και οι Επικουρικές συντάξεις που σφαγιαστήκαν έρχονται νέες περικοπές, καθώς επίσης στην υγεία και στα φάρμακα. Η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα, στο πετρέλαιο, η ανεργία, μας καταδικάζουν στην φτώχεια, την εξαθλίωση. Μπροστά μας βρίσκεται ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών.
Τα ψέματα της τρικομματικής κυβέρνησης ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία από την μία, και από την άλλη, οι εκβιασμοί, ο φόβος, η τρομοκρατία που καλλιεργούν επιδιώκουν να μας αδρανοποιήσουν.
Η απάντηση είναι: Καμιά αυταπάτη, καμία ανοχή, δράση τώρα με οργάνωση, αντίσταση και δυνάμωμα των αγώνων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι, αυτοί κέρδισαν και κερδίζουν από τον μόχθο μας.
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες
Όλο τον μήνα Μάρτη, και τις αρχές του Απρίλη, να οργανώσουμε παντού μαζικές αγωνιστικές εκδηλώσεις των συνταξιουχικών σωματείων, με βάση τα οξυμένα προβλήματα, έξω από Εφορείες, ΔΕΗ, Νοσοκομεία. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, που δίνουν τη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την ανεργία και για τα δικαιώματα τους στη δουλειά και στη ζωή.
Στις 19 Απρίλη ημέρα Παρασκευή κορυφώνουμε με Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου στον Πρωθυπουργό, γιατί οι υπουργοί μας έχουν κλείσει τις πόρτες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Αποκατάσταση στις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, επιδόματα, καμία περικοπή στις Κοινωνικές Δαπάνες, στα Φάρμακα, στην Υγεία και την Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη. Κατάργηση των χαρατσιών της φοροληστείας, των φόρων στο πετρέλαιο. Όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων. Μνημονίων, εφαρμοστικών νόμων και δανειακών συμβάσεων, που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια, την δυστυχία, την εξαθλίωση.
Οι συνταξιούχοι μαζί και οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει με τον μόχθο τους και το αίμα της ζωής τους τα πάντα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, αντίθετα μας χρωστάνε. Όλος ο πλούτος που έχουν οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοβιομήχανοι είναι ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.
Έχουμε δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς συνταξιουχικής ζωής, να ζήσουμε καλύτερα και εμείς και τα παιδιά μας. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις συντάξεις μας, τα φάρμακα και όλες τις ασφαλιστικές παροχές που έχουμε πληρώσει και μας έχουν αφαιρέσει.

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ