(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών & απλήρωτοι εργαζόμενοι: Καταγγέλλουν την «ΗΛ.ΒΙΟ.ΚΑΤ.» για παράνομες και εκδικητικές απολύσεις


Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών
Την εταιρεία «ΗΛ.ΒΙΟ.ΚΑΤ.» «για την μεθόδευση και εμπαιγμό προς τους τρεις εργαζόμενους που παράνομα και εκδικητικά προχώρησε στις απολύσεις τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής.
Καταγγέλλει συγκεκριμένα ότι «μετά από σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι, τρεις μήνες σε επίσχεση εργασίας και μετά από αγώνες κατάφεραν να πληρωθούν το 40% των δεδουλευμένων και τα υπόλοιπα σε δόσεις για να γυρίσουν στην εργασία τους. Την πρώτη μέρα στη δουλειά οι τρεις συνάδελφοι αντίκρισαν το χαρτί της απόλυσης, στο όνομα τις κρίσης».
Η Ένωση απαιτεί την επαναπρόσληψη των τριών εργαζομένων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, υπογραμμίζοντας ότι «μπροστά στην καπιταλιστική κρίση δεν δεχόμαστε να κάνουμε καμία υποχώρηση από τα δικαιώματά μας, καμιά θυσία, γιατί απλά δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Καλεί «τους 19 εργαζόμενους, που βρίσκονται σε επίσχεση και τους υπόλοιπους που εργάζονται να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην φοβηθούνε, να παλέψουν ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας,  να οργανωθούν στα ταξικά τους σωματεία  και να παλέψουν συντονισμένα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Για να βάλουν φρένο στην καλά συντονισμένη επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία που πατάει πάνω στο όνομα της κρίσης σε νόμους και υπουργικές αποφάσεις, στην γενικότερη αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική τις τρικομματικής κυβέρνησης και ΕΕ που κύριο στόχο έχει το ξεζούμισμα των εργαζομένων και συγχρόνως την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων - απολυμένων της ΗΛ.ΒΙΟ.ΚΑΤ

OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ - ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ     
ΗΛΒΙΟΚΑΤ ΑΒΕΕ
                  
                 ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.



 ΣΤΗΣ 27-3-13 ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ                 [ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΏΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΏΝ , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ WIND, ΣΩΜΑΤΕΙΟ VODAFONE,ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΚΟΜΑ],  ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ        [ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ] ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΤΟΜΙΑΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΒΑΣΙΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΙΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ . 

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 28-3-13 Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ GROUP ΕΞ ΑΥΤΩΝ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 29-3-13 ΤΟ ΠΡΩΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ - ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΜΕ  ΠΡΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ,   ΕΝΩ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. 

Ο Κ. ΒΑΣΙΛΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ  ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΤΕΡΓΩΝ ΟΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ,  ΒΙΑΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ  ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
 ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ,ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.

 Η ΗΛΒΙΟΚΑΤ ΑΒΕΕ  ΚΑΙ Ο Κ ΒΑΣΙΛΑΣ,  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ  ΤΙΜΙΟΣ- ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ.

 ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ . ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΤΙ ΤΟΥ . 


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ, Η ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ  ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ .

ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ  .

 ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ