(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πλήθος αντιδράσεων για την «ολονυκτία» των μαγαζιών στο 'Ιλιο



Πλήθος αντιδράσεων στην απόφαση της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αρχής Ιλίου για παράταση της λειτουργίας του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων από το πρωί του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμου Ιλίου θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματα από το Σάββατο έως την Κυριακή ξημερώματα σε ένα "event" με την ονομασία Λευκές Νύχτες, που στην ουσία θα είναι λευκές νύχτες για τους μεγαλεμπόρους, τα πολυκαταστήματα, θα είναι μαύρες νύχτες για εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζόμενων, αναμασούν επιχειρήματα παλαιάς κοπής λέγοντας πως δεν έχουν χρόνο να ψωνίσουν, ξεχνώντας ότι με τις μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 30%, την κατάργηση ουσιαστικά των ΣΣΕ, τα ατελείωτα ωράρια, την απλήρωτη εργασία που έχουν επιβάλλει, τα χαράτσια, τη φοροληστεία, κανείς εργαζόμενος πλέον δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.
Κοροϊδεύουν τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, λέγοντας τους ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά τους, αν δουλέψουν παραπάνω ώρες θα αυξηθεί δήθεν ο δικός τους τζίρος.
Η εφαρμογή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ το 1997 (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) είναι η αιτία για την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, του 8ωρου, της σταθερής δουλειάς, της δουλειάς με δικαιώματα.
Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, άντρες και γυναίκες να δυναμώσουν την κοινή δράση, να δώσουμε τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε να καθορίζουν και τη ζωή μας.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Ιλίου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι συνάδελφοι που συμφωνούμε με το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ στον εμπορικό σύλλογο ΙΛΙΟΥ διαφωνήσαμε με αυτήν την εκδήλωση και την καταψηφίσαμε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Είναι κάλπικο και αποτελεί κοροϊδία για όλους τους συναδέλφους, το επιχείρημα ότι με αυτές τις ενέργειες στηρίζεται ο μικρός επαγγελματίας, ο μικροέμπορος και ο αυτοαπασχολούμενος. Η απόφαση αυτή μεθοδεύει την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Είναι δηλαδή απόφαση στήριξης των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων».
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ο Δήμαρχος Ιλίου είναι αυτός που πρώτος έφτιαξε συνεταιριστικές επιχειρήσεις καταργώντας δομές του Δήμου Ιλίου, χαρατσώνοντας τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες Ιλίου.
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής να αντισταθούν απέναντι σε αυτούς που τους θέλουν να μην έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα.
Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου Ιλίου να μην αποδεχτούν αυτή την απόφαση του Δήμου και της Περιφέρειας και με κανένα τρόπο να μην συμμετέχουν στην υλοποίησή της». 
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ μεταξύ άλλων τονίζει: αναφέρει: «Με τη "Λευκή" τους Νύχτα ετοιμάζουν να κάνουν τη ζωή μας "μαύρη κι άραχνη".
(...) Δεν θα δεχτούμε να βάλουμε ράντζα στα μαγαζιά μας, για να τονωθεί, δήθεν, η αγορά.
Πώς θα τονωθεί η αγορά με σχεδόν 2 εκατομμύρια ανέργους που δεν έχουν να φάνε ή να πληρώσουν το νοίκι και πολλοί δεν έχουν ούτε φως και νερό στο σπίτι τους;
Η αγορά θα τονωθεί όταν οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα έχουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθούν τα δεκάδες χαράτσια, θα σταματήσει η φορολογική αφαίμαξη των μικρών ΕΒΕ και θα φορολογήσουν πραγματικά τις μεγάλες επιχειρήσεις».