(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΛΑΪΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ  -  Π.Α.ΜΕ.  ΥΓΕΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΚΑΛΕΣΜΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΖΗΤΗΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ.  


Όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, τόσο πιο λυσσασμένα οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. θα επιτίθενται στα δικαιώματα μας, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που απειλούνται από την κρίση και τον ανταγωνισμό. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση,  δεν είναι προσωρινά, ούτε τα τελευταία. Δεν παίρνονται για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία, αλλά για να εξασφαλίσουν ακόμα φθηνότερους και «ευέλικτους» εργαζόμενους στους επιχειρηματικούς ομίλους και στο κράτος. Στοχεύουν στο να ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κινδυνεύουν από την κρίση και τον ανταγωνισμό με τους αντίστοιχους επιχειρηματικούς ομίλους της Κίνας, της Ινδίας κλπ όπου οι εργαζόμενοι είναι πάμφθηνοι.

ΣΕ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ΠΛΑΙΣΙΟ  ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ  Η  ΕΠΙΘΕΣΗ  ΣΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ,  ΚΑΙ  ΣΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Και ενώ σε συνθήκες κρίσης οι λαϊκές ανάγκες για δημόσιες, δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες αυξάνονται, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ανακοινώνει νέες περικοπές και συγχωνεύσεις – κλείσιμο μονάδων υγείας, που θα επιδεινώσουν την ήδη άθλια κατάσταση. Προωθεί νέους οργανισμούς νοσοκομείων που θα οδηγήσουν σε κατάργηση 774 κλινικών και τμημάτων,  σε κλείσιμο χιλιάδων νοσοκομειακών κρεβατιών και θα ανοίξουν τον δρόμο για μαζικές απολύσεις υγειονομικών.

   Στο νοσοκομείο ΚΑΤ:
·         ο παλιός οργανισμός προέβλεπε 860 υγειονομικούς και ο νέος 650 συνολικά!
·         Με τον παλιό οργανισμό λειτουργούσαν  244 ορθοπεδικά κρεβάτια και με τον νέο προβλέπονται 200.
·         Στην πράξη αποκλείουν και επίσημα ειδικότητες όπως καθαριστές, τραπεζοκόμες και προσωπικό ασφάλειας από τον οργανισμό καθώς επίσης και προσωπικό από την τεχνική υπηρεσία .
·         Με τεχνητό τρόπο μειώνουν τα κενά και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ενώ μέχρι σήμερα υπήρχαν 692 κενές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, με τον νέο αυτά τα κενά γίνονται 174.

·         Καταργούν τον παιδικό σταθμό του νοσοκομείου.

Θέλουν δημόσια νοσοκομεία – επιχειρήσεις με φθηνούς εργαζόμενους. Αυτά,  είναι μέρος του σχεδίου «προσαρμογής» της λειτουργίας των δημοσίων νοσοκομείων ως «επιχειρήσεις Α.Ε», με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού και ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά ταμεία. Όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται «βιώσιμα» θα κλείνουν. Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται «αποδοτικοί» και «υπάκουοι» θα απολύονται.

     Η κατάσταση αυτή θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ασθενείς. Οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων με αποτέλεσμα τη μείωση των κρεβατιών, των ειδικοτήτων, των γιατρών και νοσηλευτών, η έλλειψη φαρμάκων και υλικών που εξασφαλίζουν τη λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά και οι συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν υγειονομικοί και ασθενείς, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και εργαζομένων σε αυτά.
      
Δε μπορεί να επεκτείνεται η επιχειρηματική δράση στην υγεία – πρόνοια, να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην υγεία και ταυτόχρονα να είναι εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των υγειονομικών και να έχουν δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας οι λαϊκές οικογένειες.

Κανένας φόβος – Καμία υποταγή – Υπάρχει λύση

Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας και η συμμαχία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ. Η κοινή δράση των εργαζομένων στο ΚΑΤ με τη Λαϊκή Επιτροπή και τα σωματεία στο Μαρούσι.

·         Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα (νυχτερινά, αργίες, εφημερίες), να υπογραφεί Κλαδική Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς, να μην συγχωνευθεί – κλείσει καμία κλινική, τμήμα, δημόσια μονάδα υγείας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διατηρηθεί ο παιδικός σταθμός και να στελεχωθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, με ανάλογη πρόβλεψη στον οργανισμό.

·         Ενιαίο, αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών των ασθενών. Πλήρη χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων υγείας – πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Όλοι στη σύσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας και η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου
Πέμπτη 13 Ιούνη, στις 7.30 μμ στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής στο Μαρούσι (Δ. Ράλλη 12)