(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας σήμερα



Σε Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση σήμερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48Β') καλεί τους εργαζόμενους το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.
Έχοντας πλούσια δράση τα τελευταία δύο χρόνια στην κατεύθυνση της οργάνωσης των εργαζομένων και στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας το Σωματείο υπογραμμίζει: «Ιδρύσαμε σωματειακές επιτροπές ώστε οι εργαζόμενοι να οργανώνουν μαζί με το σωματείο καλύτερα τον αγώνα τους, να βάζουν εμπόδια και να προλαμβάνουν τις αντεργατικές επιδιώξεις των εργοδοτών όπως για παράδειγμα απολύσεις, αλλαγές όρων σύμβασης, απληρωσιά, μειώσεις μισθών, τήρηση του ωραρίου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Σε μια σειρά από επιχειρήσεις όπως: "Icap", "G4S", "Express Publishing", "Kosmocar", "Opinion", "Απολυμαντική", "Γενική Ανακύκλωση", "Στερεά Απόβλητα", "Ερυθρός Σταυρός" κ.α., το σωματείο μπήκε μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους».
Υπογραμμίζεται η ανάγκη συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική που θα θέσει τους στόχους του επόμενου διαστήματος για το πως θα οργανωθεί καλύτερα η δουλειά του σωματείου, πως θα παρεμβαίνει σε ακόμα περισσότερους χώρους δουλειάς βάζοντας εμπόδια στους εργοδότες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους νέους εργαζόμενους για τους οποίους τονίζεται ότι «η συνέλευση θα βοηθήσει στην εξαγωγή πολύτιμης πείρας, θα αντλήσουν παραδείγματα μέσα από τη συζήτηση, από τα συμπεράσματα των αγώνων που δώσαμε σε μια σειρά διαφορετικές επιχειρήσεις».
Επισημαίνεται ακόμα η στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ), τηςΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), της ΔΑΚΕ (ΝΔ) που πλειοψηφούν στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας,στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ οι οποίες όπως τονίζεται «έχουν υπογράψει με τους εργοδότες συμβάσεις με μειώσεις μισθών στο εμπόριο, σαμποτάρουν τις αγωνιστικές διεργασίες, έχουν συναινέσει στην απελευθέρωση του ωραρίου και των εργασιακών σχέσεων (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση)» και υπογραμμίζεται η ανάγκη ισχυροποίησης των ταξικών δυνάμεων που στηρίζουν το ΠΑΜΕ στις εκλογές του σωματείου που θα βοηθήσουν και στην αλλαγή των συσχετισμών τόσο στην Ομοσπονδία όσο και στο συνδικαλιστικό κίνημα της Αθήνας.
Επίσης υπογραμμίζεται ότι το «επόμενο διάστημα θα δοθεί ακόμα πιο ισχυρή μάχη από το σωματείο σε κοινή δράση με τα υπόλοιπα για την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης της παροχής υπηρεσιών προκειμένου οι εργοδότες να μην εκβιάζουν τους εργαζόμενους για υπογραφή ατομικών συμβάσεων. Στόχος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του σωματείου μας είναι η επαναφορά της υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων» και για αυτό είναι «σημαντικό σε αυτές τις συνθήκες το σωματείο να βγει πιο ενισχυμένο από τη μάχη των εκλογών του».