(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη


Kάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ για συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «η λύση δεν βρίσκεται στο δρόμο του συμβιβασμού, των ψευδαισθήσεων και της επαιτείας που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, στην Ανάπτυξη που τάζει η συγκυβέρνηση, ούτε στην υγιή επιχειρηματικότητα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκεται στο πλαίσιο της ΕΕ με τα μονοπώλια να διαφεντεύουν τον πλούτο αυτού του τόπου».
Υπογραμμίζει ότι η λύση βρίσκεται «στο δυνάμωμα των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών. Στην ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες. Στη γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας. Μέσα σ’ αυτή χωράνε οι ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Αυτή εκφράζει τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού».
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ είναι η παρακάτω:
«230.000 λουκέτα  έως σήμερα και άλλα 15.000 έως το τέλος του χρόνου …
74% μείωση του τζίρου μας από την αρχή της κρίσης…
Κάθε λαϊκό σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο …
6,5 εκατ. βρίσκονται στο όριο της φτώχειας…
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανεργία!
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν: Φοροληστεία, τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, "απελευθέρωση" επαγγελμάτων, κατάργηση ωραρίου και κυριακάτικης αργίας. Τα μέτρα αυτά, και όσα έπονται, οδηγούν στην πλήρη μονοπώληση της αγοράς. Ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι εκτοπίζονται και πνίγονται στα χρέη.
Ο άνεργος αυτοαπασχολούμενος και μικρός ΕΒΕ είναι ένας επαγγελματίας που δεν έχασε μόνο το εισόδημά του, αλλά:
  • Χρωστάει σε Δημόσιο, ΟΑΕΕ, τράπεζες, προμηθευτές...
  • Μένει ανασφάλιστος, αυτός και η οικογένειά του.
  • Δεν μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας.
  • Κινδυνεύει να χάσει και ό,τι έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα.
  • Δεν μπορεί να πάρει σύνταξη.
Υπάρχει λύση
Η λύση δεν βρίσκεται:
  • Στο δρόμο του συμβιβασμού, των ψευδαισθήσεων και της επαιτείας που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
  • Στην ανάπτυξη που τάζει η συγκυβέρνηση, ούτε στην υγιή επιχειρηματικότητα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκεται στο πλαίσιο της ΕΕ με τα μονοπώλια να διαφεντεύουν τον πλούτο αυτού του τόπου.
Η λύση βρίσκεται:
  • Στο δυνάμωμα των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών.
  • Στην ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.
  • Στη γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας. Μέσα σ’ αυτή χωράνε οι ανάγκες των ανέργων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Αυτή εκφράζει τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού.
Στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Βάζουμε πλάτη για να μη μείνει μόνος του στην κρίση ο άνεργος! Να μη μείνει η οικογένειά του χωρίς φαγητό, θέρμανση, ρεύμα. Να μη χάσει το σπίτι του, να μην πέσει στα νύχια των φιλάνθρωπων. Να μη μείνει χωρίς φάρμακα και γιατρό, να μη μείνει αβοήθητο το παιδί του. Η θέση κάθε άνεργου συναδέλφου είναι μέσα στον αγώνα. Εκεί θα δώσει τον αγώνα του, εκεί θα πάρει δύναμη για τον αγώνα.
Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους!
Η ανεργία αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες που έχουν στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον έναν άνεργο. Κανείς από τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι έχει ξεμπερδέψει με την ανεργία. Ούτως ή άλλως ένας στους 2 αυτοαπασχολούμενους δηλώνει ότι θα κλείσει άμεσα. Το κεφάλαιο δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε κάθε φάση, θα πάρει τα μέτρα που χρειάζεται για να συνεχίσει να κερδίζει, τσακίζοντας όποιον μπει εμπόδιο στα σχέδιά του.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
  • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
Ο άνεργος ΕΒΕ και ο άνεργος εργαζόμενος έχουν τις ίδιες ανάγκες!
Μαζί παλεύουμε για σταθερούς όρους εργασίας, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα, στις συντάξεις.
  • Εδώ και τώρα υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, καμία ατομική σύμβαση.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί και να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
  • Να καταργηθούν όλοι οι φοροληστρικοί νομοί, τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ.
  • Το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος είναι αιτία πολέμου!
Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης!
Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού! Σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Μην περιμένεις σωτήρες! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας».