(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ναυτεργάτες: Τα χαράματα της 1ης Νοέμβρη θα υποδεχτούν τους διαδηλωτές από τα νησιά


Στις 6 το πρωί της 1ης Νοέμβρη, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών  θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Καραΐσκάκη, στον Πειραιά, όπου θα υποδεχθούν τους διαδηλωτές που θα έρθουν από τα νησιά και οργανωμένα θα μεταβούν στις προσυγκεντρώσεις. 
Η προσυγκέντρωση των ναυτεργατών θα είναι στις 11 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.
Σε κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα τα ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν:
«Με μαχητικότητα και αγωνιστική αισιοδοξία, να περάσει παντού, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στις ναυτικές σχολές, στις επιτροπές ανέργων, στις λαϊκές επιτροπές, στις γειτονιές, στα σπίτια μας, το προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.
Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.
Οι ναυτεργάτες συγκεντρωνόμαστε την 1η Νοέμβρη στις 6 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, υποδεχόμαστε τους διαδηλωτές που θα έρθουν από τα νησιά και οργανωμένα προχωράμε στις προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα.
Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή!
Η επίθεση του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του πρέπει να αναχαιτιστεί τώρα!
Εφοπλιστές – κυβέρνηση,  πρωτοστατούν για να καταργηθούν οι ΣΣΕ, θέλουν να επιβάλλουν εργασιακές συνθήκες «γκέτο» για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να πληρώνουν ότι θέλουν, να οργιάζει η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, να διαλύσουν το ΝΑΤ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα προνοιακά επιδόματα, την κοινωνικοασφαλιστική προστασία, την δημόσια ναυτική εκπαίδευση.
Αυτή την κατεύθυνση για κατάργηση των ΣΣΕ και εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, επαναεπιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας στην συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ στις 16-10-2014, αναφέροντας προκλητικά ότι ο υπολογισμός των εισφορών από τις ατομικές συμβάσεις είναι υπόθεση του ΝΑΤ, ενώ δεν δίστασε να επαναλάβει ότι «θα σας συμφέρει να το κλείσουμε το ΝΑΤ».
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει τους πάνω από 15.000 άνεργους ναυτεργάτες, χωρίς κοινωνικοασφαλιστική προστασία, με τις αντεργατικές προϋποθέσεις ελάχιστοι παίρνουν τα «ψίχουλα» της επιδότησης των 235 ευρώ για άγαμους και 293 ευρώ για έγγαμους, ενώ στο «παραμάγαζο» των εφοπλιστών το ΓΕΝΕ δεν γίνεται κανένας έλεγχος στις καταστάσεις πληρωμάτων των πλοίων (crew list) για να οργιάζουν οι παραβιάσεις των οργανικών συνθέσεων.
Συνάδελφοι,
Οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση μιλάνε για 200.000 θέσεις εργασίας για να προωθήσουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, να μετατρέψουν το σύνολο των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε σύγχρονους δούλους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, θύματα των «δουλεμπορικών» κυκλωμάτων.
Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην κλίνη του «Προκρούστη», με τον Οίκο Ναύτη σε διάλυση, για να πλουτίζουν τα τρωκτικά της ιδιωτικής υγείας, αν έχεις να πληρώσεις ζεις αν δεν έχεις να πεθαίνεις.
Το πετσόκομμα των συντάξεων θα συνεχιστεί με την εφαρμογή από 1-1-2015, της βασικής σύνταξης των  360  ευρώ, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών,  με το ΝΑΤ να έχει οργανικό έλλειμμα 1 δις ευρώ, να διογκώνονται τα ελλείμματά του από τις μειώσεις των θέσεων εργασίας και τα προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Στην επιβατηγό ναυτιλία συνεχίζεται η απλήρωτη εργασία, μετά την θερινή περίοδο οι εφοπλιστές προχώρησαν στην ακινητοποίηση των πλοίων, μείωση των οργανικών συνθέσεων, με αποτέλεσμα την διόγκωση της ανεργίας, την εγκατάλειψη του ακτοπλοϊκού δικτύου, με τους κατοίκους των νησιών στην απομόνωση.
Οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν θα σταματήσουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, είναι αδίστακτοι, υλοποιούν και προετοιμάζουν νέα αντεργατικά μέτρα για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.
Σε αυτή την  κατεύθυνση της συνέχισης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων εντάσσεται και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, με μείωση των δαπανών για την ανεργία, περικοπές στην χρηματοδότηση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, περικοπές κονδυλίων σε υγεία – παιδεία, προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, προνόμια – φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο.
Αυτή είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, με το 1.500.000 στην στρατιά των ανέργων, την διαρκή υποβάθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις, συντρίβοντας τις ΣΣΕ με πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης, αυξάνοντας τον βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος από φόρους και χαράτσια.
Ναυτεργάτες,
Ούτε η ηττοπάθεια, ούτε η αναμονή, ούτε οι αυταπάτες για κυβερνητικές εναλλαγές, προσφέρουν λύτρωση ή άμεση ανακούφιση.
Το πλατύ κάλεσμα που έχουν απευθύνει οι ταξικές δυνάμεις της ΝΣΚ, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, η Επιτροπή Άνεργων Ναυτεργατών, για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο και ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων για τα οξυμμένα προβλήματα σε ανεργία – κοινωνική ασφάλιση – ΣΣΕ – λαϊκό εισόδημα, να γίνει υπόθεση του κάθε σωματείου με την συμμετοχή των ναυτεργατών.
Τα ναυτεργατικά σωματεία εν ενεργεία και συνταξιούχων, που έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή, να συνεχίσουν μέχρι τελευταία ώρα την οργανωτική προετοιμασία και τον έλεγχο για μαζική – δυναμική συμμετοχή.
Εργάτες, οργανωθείτε, αντισταθείτε, αγωνιστείτε. Ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση, προετοιμασία και συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.  Να αποτελέσει εφαλτήριο και κλιμάκωση με πολύμορφους αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις».