(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Με συναυλία για την Παλαιστίνη ολοκληρώθηκε η έκθεση «Άνθρωποι - χρώμα + σίδερο» στο Πέραμα


Με μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό το βράδυ της Κυριακής, ολοκληρώθηκε η έκθεση εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας «Άνθρωποι - χρώμα + σίδερο» και οι παράπλευρες εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.
Η επιλογή για συναυλία αλληλεγγύης στου Παλαιστινίους, είχε σαν στόχο να καταδικαστεί ανεπιφύλακτα η ισραηλινή επιθετικότητα και τα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή. Όπως σημείωνε, σε δελτίο τύπου, η Οργανωτική Επιτροπή είναι «συναυλία καταγγελία για τη γενοκτονία που συντελείται χρόνια τώρα. Που ένας πάνοπλος στρατός, ο στρατός του κράτους του Ισραήλ, εμπροσθοφυλακή των Διεθνών Ιμπεριαλιστικών Οργανισμών και τεράστιων στρατιωτικών και οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και γενικότερα της Ασίας, σφυροκοπά αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, με δικαιολογία τις ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς. Στόχο να εκφράσουμε αμέριστη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας ανεπιφύλακτα την ισραηλινή επιθετικότητα και τα σχέδια για την ευρύτερη περιοχή, διοργανώνουμε την Κυριακή 19 Οκτώβρη -τελευταία μέρα της έκθεσης στη Ζώνη- συναυλία αλληλεγγύης μέσα στο εργοτάξιο». 
Στη συναυλία συμμετείχαν οι Μανώλης ΑνδρουλιδάκηςΕρωφίληΠαντελής Θαλασσινός,«KollektivA»Σταυρούλα ΜανωλοπούλουΓιώργος ΜεράντζαςΚώστας Μάντζιος,«ΜΠΑΣΟΥΤ» Θοδωρής Κοέλης / Στέλιος ΒερβέρηςΠάνος ΜπούσαληςΣταμάτης ΜορφονιόςΠολυφωνικό σύνολο «Χαονία»Πέτρος Πουντίδης-ΤοτέμΓιώργος Σαρρής και Στέφανος Ψαραδάκος.
Έκθεση-θεσμός
Η έκθεση εικαστικών «Άνθρωποι - χρώμα + σίδερο» στο Πέραμα, μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πραγματοποιήθηκε φέτος για 8η χρονιά και ξεκίνησε στις 10 Οκτώβρη. Στόχος ήταν το καλλιτεχνικό έργο να έρθει εκεί που είναι η πηγή της έμπνευσής του, η εργατική τάξη.
Οπως ανέφερε η Οργανωτική Επιτροπή είναι ιδιαίτερη η σημασία των εκδηλώσεων φέτος, που το Πέραμα έχει βιώσει κατ' επανάληψη την παρουσία των φασιστοειδών και τις επιθέσεις τους σε συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μετανάστες, που η ανεργία έχει ερημώσει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που η κρίση περιθωριοποιεί τους εργαζόμενους και εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα, που οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί μεθοδεύουν παραπέρα στρατιωτικές επεμβάσεις σε Συρία και Ιράκ και αλλού.
Η έκθεση πλαισιώθηκε από συναυλίες, παραστάσεις και συζητήσεις, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς.