(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Πανελλαδική Γραμματεία Ξενοδοχείων - Επισιτισμού - Τουρισμού: Το θράσος τους δεν έχει όρια


Την προσπάθεια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού να αλλοιώσει για μία ακόμη φορά εκλογικά αποτελέσματα σωματείων καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Ξενοδοχείων - Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ, με αφορμή την παράτυπη διεξαγωγή εκλογών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηλείας και τη διακοπή τους τελικά.
Μάλιστα, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός ζητά με θράσος τα «ρέστα» από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που τους ξεμπρόστιασαν καθώς σε έγγραφό του το Εργατικό Κέντρο Ηλείας καταγγέλλει τη «βίαιη διακοπή της εκλογικής διαδικασίας» του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηλείας στις 25/09/2014 «από μια ομάδα τραμπούκων του ΠΑΜΕ και την πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου - Κυλλήνης Τσάση Ζωή», που αποτελεί προσπάθεια να θολώσουν τα νερά, μιας και τους πιάσαμε για ακόμη μια φορά στα «πράσα».
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ξενοδοχείων - Επισιτισμού - Τουρισμού αναφέρει:
«Αφού στήσανε κάλπη στο ξενοδοχείο που δουλεύει η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου - Κυλλήνης, βάζοντας να ψηφίσουν για το Σωματείο του Πύργου εργαζόμενοι που είναι μέλη στο Σωματείο Κάστρου - Κυλλήνης, αφού προσπάθησαν να αποσπάσουν υπογραφές εργαζομένων σε έντυπα διαγραφής τους από το Σωματείο Κάστρου - Κυλλήνης, αφού προσπάθησαν να παρουσιάσουν ανύπαρκτους ψηφίσαντες, όταν είδαν ότι η προσπάθεια νόθευσης των εκλογών έπεσε στο κενό αφού η ίδια η δικαστικός δεν δέχτηκε να παίξει το βρώμικο παιχνίδι τους, τότε μάζεψαν την κάλπη και εξαφανίστηκαν.
Μετά από καταγγελία της ίδιας της προέδρου του Σωματείου Κάστρου - Κυλλήνης και εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου στο Πρωτοδικείο, οι εκλογές διακόπηκαν με ευθύνη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηλείας.
Εκλογές που "στήθηκαν" χωρίς να έχει ποτέ ανακοινωθεί Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και άρα εκλογή εφορευτικής επιτροπής, εκλογές που γίνονται για πολλά χρόνια με τέτοιες διαδικασίες για να διατηρεί η παράταξη της ΠΑΣΚΕ την πλειοψηφία στην Ομοσπονδία και τη ΓΣΕΕ.
Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μάθουν οι πιο νέοι, η νοθεία σε συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες της περιοχής έχει μακρά ιστορία. Το 2005 στα Κρέστενα σε Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ίδρυσαν, ψήφισαν μόνο 25 αυτοπροσώπως, 400(!) διά αλληλογραφίας, 12 που αποκάλυψαν οι ίδιοι με αγωγή τους ότι δεν ψήφισαν ποτέ, 10 που ψήφισαν και σε άλλο κλαδικό σωματείο, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, μια συνταξιούχος αγρότισσα 90 χρονών και 8 ...πεθαμένοι.
Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ στο μητρώο του πρώην Ταμείου Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων ήταν εγγεγραμμένοι 1.200 εργαζόμενοι, στο Νομό Ηλείας ψήφιζαν πάνω από 2.000!
Το δε γελοίο του πράγματος είναι ότι αντί η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που τους καθοδηγεί, να ανοίξει λάκκο και να κρυφτεί μέχρι το επόμενο εκλογικό συνέδριο, στέλνει επιστολή στην πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου - Κυλλήνης με την οποία την καλεί σε ..."απολογία" εντός δέκα ημερών για "αντικαταστατική δράση", ενώ "επιφυλάσσεται" λέει "για την τελική της απόφαση". Σηκώθηκαν τα πόδια να βαρέσουν το κεφάλι! Αυτοί που στήνουν μαϊμού σωματεία με ανύπαρκτους εργαζόμενους, αυτοί που κάνουν στα βουβά εκλογές χωρίς παίρνει κανείς χαμπάρι, ζητούν το λόγο από τους αγωνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, γιατί δεν επέτρεψαν να περάσει η νοθεία! Βέβαια, όλα έχουν την αιτία τους. Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα δεν μπορούν να πείσουν τους εργαζόμενους να τους ψηφίσουν ούτε με τη γνώριμη συνδρομή της εργοδοσίας. Γι' αυτό βγάζουν χολή και χάνουν την ψυχραιμία τους, όταν η παρουσία μας τους εμποδίζει να νοθεύουν τα αποτελέσματα. Αυτό που δεν κατάλαβαν οι εργατοπατέρες στην Ομοσπονδία και στον Πύργο είναι ότι οι "αμαρτωλές" ημέρες κατά τις οποίες έκαναν ό,τι ήθελαν, δεν θα ξανάρθουν όσο περνά από το χέρι μας. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά Συνδικάτα θα βρίσκονται δίπλα και μέσα στην εργατική τάξη, γιατί εκεί τους τοποθέτησαν με την ψήφο και τη δράση τους οι εργαζόμενοι. Η θρασύτατη εξαγγελία τους ότι και του χρόνου θα ξαναδοκιμάσουν νόθες εκλογές, μια και δεν τους βγήκαν τα κουκιά, δεν φοβίζει, αποδεικνύει όμως ότι δεν έχουν τσίπα. Ας ξανακάνουν όσες εκλογικές διαδικασίες θέλουν. Εκεί θα είμαστε και εμείς. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε επιχείρηση, νομό και περιοχή να μην αφήσουν σε "χλωρό κλαρί" όλους όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, υπογράφοντας μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Να μην τους φοβηθούν και να αποκαλύπτουν τις βρωμιές τους. Με την ψήφο και τη δράση τους να τους πετάξουν έξω από κάθε σωματείο, επιλέγοντας αυτούς που είναι σταθερά δίπλα τους και υπερασπίζονται τα δικά τους συμφέροντα, αντί αυτά της εργοδοσίας. Να μην ξεγελαστούν από τις "προβιές" που αλλάζουν και εμφανίζονται δήθεν "ανεξάρτητοι" ή σε ρήξη με το παρελθόν τους. Ο λύκος δεν αλλάζει. Είναι αυτοί που σαν έτοιμοι από καιρό θα εμφανιστούν σαν ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός που ετοιμάζουν όσοι προσπαθούν να σώσουν το σύστημα και τα κέρδη των μονοπωλίων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα δίνουν τη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, χώρο το χώρο, προβάλλοντας τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, τη ζωντανή λειτουργία των Συνδικάτων, που θα τα κάνει μαζικά, αξιόμαχα και κάστρα αντίστασης για όσα ακόμη μας ετοιμάζει το κεφάλαιο και το πολιτικό τους προσωπικό. Για όλους εμάς απάντηση στην υποκρισία των νόθων είναι η προετοιμασία και η συμμετοχή μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη».