(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Σενάρια για πρόωρες εκλογές και κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο παραμένουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών παρά τις επίσημες διαψεύσεις από την πλευρά της ΝΔ, ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, έδωσε διευκρινίσεις για τις χθεσινές του δηλώσεις ότι «οι εκλογές είναι προ των πυλών», χωρίς να αναιρέσει την ουσία των όσων είπε.
«Εφόσον η ΔΗΜΑΡ αρνείται να ψηφίσει Πρόεδρο από την παρούσα Βουλή, οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν, όπως δείχνουν και οι τοποθετήσεις των ανεξαρτήτων στις μέχρι τώρα ομιλίες τους στη Βουλή», ανέφερε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο στο οποίο θα μετέχει και η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης κατέθεσε μια ακόμη πιο «προωθημένη» πρόταση για τη διασφάλιση των συμφερόντων των αστών, ζητώντας συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στη Βουλή, ζήτησε να υπάρξει μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, με χρονικό ορίζοντα την άνοιξη του 2016, η οποία θα προκύψει μέσα από μια νέα συμφωνία των βασικών δυνάμεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.