(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΕΕΔΥΕ: Η συγκυβέρνηση δίνει εξετάσεις στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ


Σχετικά με την ομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη θέση του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη αναφέρει:
«Δεν χωρά καμιά αμφιβολία, έπειτα και από τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και υποψήφιου επιτρόπου για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, κ. Αβραμόπουλου, ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δίνει συνεχείς εξετάσεις στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που συμμετέχει η χώρα μας, προσπαθώντας να αποδείξει πόσο καλά μπορεί να παίξει το ρόλο της.
Οι δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου σηματοδοτούν ξεκάθαρα την ένταση της καταστολής ενάντια στους οικονομικούς μετανάστες και τους πρόσφυγες και γενικότερα ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Γι΄ ακόμη μια φορά, συσκοτίζεται η αιτία που προκαλεί τη μετανάστευση και την προσφυγιά, που δεν είναι άλλη από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα ανοιχτά μέτωπα που μαίνονται ανά τον κόσμο και στα οποία συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας, μέσω του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Αποσιωπάται, επίσης, επιδεικτικά, το γεγονός ότι σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης οι μετανάστες χρησιμοποιούνται σαν φτηνά εργατικά χέρια δίχως δικαιώματα, αφενός για να ρίχνουν νερό στο μύλο της καπιταλιστικής παραγωγής, αφετέρου για να αξιοποιούνται από τα μονοπώλια ώστε να τσακιστεί οποιοδήποτε δικαίωμα έχει ακόμα απομείνει στη δουλειά και στην ασφάλιση.
Ο απολύτως ψευδεπίγραφος και απαράδεκτος διαχωρισμός μεταξύ "νόμιμων" και "παράνομων" μεταναστών λειτουργεί σαν βούτυρο στο ψωμί των ιμπεριαλιστών για να ενισχύουν ακόμα περισσότερο αντιδραστικά σώματα σαν τη FRONTΕΧ, αλλά και να νομιμοποιούν χιλιάδες πνιγμούς μεταναστών στη Μεσόγειο και αλλού.
Στο ίδιο μήκος κύματος τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, κ. Γεννηματά, την προηγούμενη εβδομάδα στη συνάντησή της με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, αλλά και ο αντιπρόεδρος τής κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ουσία επιβεβαίωσαν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς που εξυφαίνονται όλο αυτό το διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής. Η συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ "αναβαθμίζει" τη συμμετοχή της σε πολεμικές επιχειρήσεις με τις τελευταίες αποφάσεις και δηλώσεις των αξιωματούχων ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ εναντίον "τρομοκρατών τζιχαντιστών" τους οποίους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και μοναρχίες του Κόλπου δημιούργησαν, χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν όταν αυτό τους βόλευε.
Η ΕΕΔΥΕ ξεκαθαρίζει ότι όλη αυτή η κινητικότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και το μπαράζ δηλώσεων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, περί της αδιαπραγμάτευτης θέσης της Ελλάδας εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πόσο επικίνδυνα είναι όχι μόνο για το λαό μας, αλλά και για τους λαούς της περιοχής τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης.
Γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση, ένταση της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος, που σε συντονισμό με το υπόλοιπο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα θα παλέψουν για την αποδέσμευση της χώρας μας από κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, την έξοδο της χώρας μας τώρα από το ΝΑΤΟ, το κλείσιμο όλων των βάσεων, στρατηγείων, πεδίων βολής, καθώς και την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων φαντάρων που βρίσκονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές στο εξωτερικό».