(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: «Συμφωνία για την επόμενη μέρα» με δεδομένες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις


Την συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και της σκληρής λιτότητας, παρά την πολυδιαφημισμένη προσπάθεια για «έξοδο από το μνημόνιο» επιβεβαίωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από το Μιλάνο, όπου παραβρέθηκε στη Σύνοδο Ευρώπης-Ασίας. Ο πρωθυπουργός μίλησε για «συμφωνία για την επόμενη μέρα» και για μια σοβαρή συζήτηση για την «πρώτη μεταβατική φάση».
«Όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης» είπε ο Α. Σαμαράς και πρόσθεσε πως «υπάρχει συμφωνία για την επόμενη μέρα και προχωρεί μια σοβαρή συζήτηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας για την πρώτη μεταβατική φάση».
Επίσης υποστήριξε ότι «δεν χρειαζόμαστε νέο Μνημόνιο» αλλά παραδέχθηκε ότι είναι πιθανή μία «προληπτική γραμμή στήριξης, που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές».
Παράλληλα επανέφερε τη λογική των εκβιασμών, μιλώντας για «ανησυχία» από «το πολιτικό ρίσκο», ενώ συντήρησε το σκηνικό της πόλωσης, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για στοιχειώδη έλλειψη σοβαρότητας.
Την ίδια ώρα πάντως κάλεσε «τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις» να βοηθήσουν «για τη μετάβαση στη μετά το Μνημόνιο εποχή».