(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

«Παράνομη» η απόφαση για το συλληλητήριο σύμφωνα με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοίνωση - καταγγελία των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων


Την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας να συμμετάσχει στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη καταγγέλλει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Α. Νταλακογιώργος, με ανακοίνωση η οποία φέρει την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον». Έφθασε μάλιστα στο σημείο να τη χαρακτηρίσει «παράνομη» και «αθλιότητα»!
Αυτή τη διασπαστική στάση του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ καταδικάζουν με κοινό δελτίο Τύπου οι Ενώσεις: Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ). Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία επισημαίνουν:
«Ο υπονομευτικός και διασπαστικός ρόλος του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ καταγράφεται και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 13/10/2014 και με την ένδειξη "Εξαιρετικά Επείγον". Άραγε να προλάβει τι... ο "αριστερός" της "αριστεράς". Να προλάβει την οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, εργαζομένων, επαγγελματοβιοτεχνών, συνδικάτων για να εκφράσει την αντίθεσή του στην αντιλαϊκή πολιτική; (...) Ποιους προστατεύει; Τους εργάτες ή το κεφάλαιο;
Ενώ αναφέρουν στο δελτίο Τύπου ότι ο γγ της ΠΕΜΕΝ έφερε πρόταση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, δεν κάνει καμία αναφορά τι δήλωσε ο γγ της ΠΕΝΕΝ και τα άλλα μέλη της ΠΝΟ που συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
Σε δελτίο Τύπου της ΠΝΟ, στις 10/10/2014 αναφέρει ότι: "Ναυτεργάτες, υψώστε το ανάστημα. Αντισταθείτε, Όλοι στο Πανεργατικό Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα”.
Επίσης, στο δελτίου Τύπου του προεδρείου της ΠΕΝΕΝ δεν αναφέρουν εάν θα πρέπει να συμμετάσχουν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι ή διαφωνεί.
Για άλλη μια φορά τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούμε το σύνολο του ναυτεργατικού κόσμου να μπουν στη δράση για τα οξυμένα προβλήματα σε ανεργία - Κοινωνική Ασφάλιση - ΣΣΕ - εισόδημα, να απομονώσουν τους υπονομευτές, τους διασπαστές, τα φερέφωνα του κεφαλαίου που είναι ενδεδυμένοι με το μανδύα του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.
Να καταδικαστούν αυτές οι δυνάμεις στις επικείμενες αρχαιρεσίες της ΠΕΝΕΝ και να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας μέσα από αγώνες ενάντια στην άθλια αντιλαϊκή πολιτική.
"Δεν Ψάχνουμε τον Βιολιτζή.
Το Χαβά Πρέπει να Αλλάξουμε"
Εργάτες, οργανωθείτε, αντισταθείτε, αγωνιστείτε. Ούτε ώρα χαμένη στην οργάνωση, προετοιμασία και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα».