(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο


Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, για τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις γενικότερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει:
«Οι τελευταίες προκλητικές παραβιάσεις της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, αλλά και η ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου όσον αφορά στην κυπριακή ΑΟΖ, δείχνουν ότι η κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας και η αδιαλλαξία της δεν είναι τυχαία, αλλά έχει την άμεση ή έμμεση υποστήριξη και κάλυψη των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Η πρόθυμη συμμετοχή των κυβερνήσεων Τουρκίας, Κύπρου και Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, με την παραχώρηση των Βάσεων του Ιντσιρλίκ, του Ακρωτηρίου και της Σούδας για τις πολεμικές τους επιδρομές σε Συρία και Ιράκ κλιμακώνουν την όλο και μεγαλύτερη επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας με τη συνεχή αποστολή ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το μανδύα του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ.
Αποδεικνύεται ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί δεν μπορούν να διασφαλίσουν την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας του 1982, αλλά αντίθετα εμπλέκουν τη χώρα μας βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Εκφράζουμε, επίσης, τη βαθιά ανησυχία μας για τις προγραμματισμένες συναντήσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας -Κύπρου - Αιγύπτου για τα ενεργειακά ζητήματα και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες καθώς και τη στενή τους συνεργασία με το Ισραήλ. Όλα αυτά εντάσσονται, κινούνται και υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, τον ελληνικό λαό, τη νεολαία, τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση γιατί καμιά αναμονή και καμιά επανάπαυση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Απαιτείται ένταση της πάλης του λαού, συντονισμένα με το εργατικό λαϊκό κίνημα, για αποδέσμευση της χώρας μας και έξοδο από ΝΑΤΟ - ΕΕ».