(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Το success story …μέσα από τους αριθμούς της Eurostat

Της Κάλι Καρά
Αποκαλυπτικά τα μαντάτα από την Eurostat για το 2013.
Στην ΕΕ το 2013 πάνω από 120 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας.
Στην Ελλάδα καταγράφεται ρεκόρ φτώχειας -που την ονομάζουν «θυσίες» του ελληνικού λαού- με πάνω από το 35% του πληθυσμού να ζει στο όριο της φτώχειας, ενώ το 23% επιβιώνει με πενιχρό εισόδημα.
Χάρη στις «θυσίες» του ελληνικού λαού η συγκυβέρνηση λέει ότι βγήκε στις αγορές και μοιράζει τα ψίχουλα από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ οι άνεργοι και οι φτωχοποιημένοι Έλληνες από τις ευρωενωσιακές πολιτικές στις λαϊκές για μια σακούλα δωρεάν λαχανικά.
H ύπαρξη της φτώχειας για τους παραγωγούς του πλούτου και η συσσώρευση αυτού του πλούτου στις τσέπες αυτών που κατέχουν τα μέσα παραγωγής δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το καπιταλιστικό «όραμα» που δεν αλλάζει ρότα. Στηρίζεται στην κυριαρχία των μονοπωλίων και  στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Το δικομματικό παιχνίδι αντικαθίσταται από το διπολικό, σε διαφορετικά μείγματα διαχείρισης και  σε αλλιώτικα «χρυσά κουτάλια» μέσα στην ΕΕ σε βάθος δεκαετιών.  Οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα έχασαν και χάνουν όχι γιατί έφταιγαν κάποιοι πολιτικοί ή μηχανισμοί, αλλά γιατί αυτή η λυκοσυμμαχία είναι ξένη προς τα συμφέροντά τους. 
Ταξική είναι η «σκούπα» της κυβέρνησης ενάντια στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ταξική είναι και η τύφλωση των αστικών Μέσων Ενημέρωσης που δεν είδαν τις χιλιάδες λαού που διαδήλωσε την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» θα  επιβληθεί με την ταξική, μαζική και οργανωμένη πάλη του λαού, για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.