(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μπροσούρα του ΠΑΜΕ για τη λειτουργία και δράση των σωματείων με βάση τις θέσεις για την ανασύνταξη του κινήματος

Το εξώφυλλο της μπροσούρας του ΠΑΜΕ
Μπροσούρα για τη λειτουργία και δράση των σωματείων κυκλοφόρησε το ΠΑΜΕ με βάση τις θέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
Μέσα στις 32 σελίδες της μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα για την αποστολή και το ρόλο των σωματείων, το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του ρεφορμισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα. Επίσης, για τη δουλειά των πρωτοβάθμιων σωματείων, την οργάνωση της δουλειάς και της μαζικοποίησής τους, τη σημασία της γενικής συνέλευσης που αποτελεί το ανώτατο όργανο της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Επίσης, για την απεργία και τη σημασία της στους αγώνες των εργαζομένων. Για το συγκεκριμένο θέμα, στην μπροσούρα αναφέρεται χαρακτηριστικά η θέση του θεμελιωτή του σοβιετικού κράτους, Λένιν: «Η απεργία μαθαίνει στους εργάτες να καταλαβαίνουν πού βρίσκεται η δύναμη των αφεντικών και πού η δύναμη των εργατών, τους μαθαίνει να σκέφτονται όχι μόνο για το δικό τους αφεντικό και όχι μόνο για τους κοντινούς, αλλά για όλα τα αφεντικά, για όλη την εργατική τάξη των κεφαλαιοκρατών και για όλη την τάξη των εργατών». 
Ειδικότερα για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Παρέμβαση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σημαίνει ένταση της ιδεολογικής - πολιτικής παρέμβασης στις μαζικές οργανώσεις της εργατικής τάξης για να κατανοηθεί η ανάγκη σύγκρουσης όχι μόνο με την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά με τον ταξικό χαρακτήρα της εξουσίας. Να συνειδητοποιείται η αναγκαιότητα αλλαγής του ταξικού χαρακτήρα της εξουσίας.
(...) Πρέπει να οπλιστούμε με αντοχή, υπομονή και σταθερότητα, ταξική αδιαλλαξία και ανυποχώρητη θέληση και με αυτοπεποίθηση να ανοίγουμε δρόμο για την προοπτική. Απαιτείται στέρεη και ξεκάθαρη αντίληψη στο βασικό ερώτημα "τι κίνημα χρειάζεται σήμερα" και ταυτόχρονα να στερεώνουμε κάθε βήμα που κάνουμε, να προσπερνάμε και να εξουδετερώνουμε εμπόδια, να ανοίγουμε νέους δρόμους στη συσπείρωση δυνάμεων».
Ξεχωρίζοντας τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται στο ερώτημα «τι κίνημα χρειαζόμαστε», αναφέρει: 
• Κίνημα ταξικό, οργανωμένο και προσανατολισμένο απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της.
• Κίνημα μαζικό, οργανωμένο σε βάθος και με βάση τον τόπο δουλειάς και τον κλάδο.
• Κίνημα απαλλαγμένο από τους εγκάθετους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.
• Κίνημα που στηρίζεται και αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία.
• Κίνημα που δεν παλεύει μόνο για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για το σύνολο των αναγκών της λαϊκής - εργατικής οικογένειας, για την ανατροπή και κατάργηση των εκμεταλλευτικών σχέσεων.
• Κίνημα διεθνιστικό που παλεύει για έναν ενιαίο σκοπό σε κάθε ξεχωριστή χώρα.