(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εκλογές στο Σύλλογο Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Αθήνας


Σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Μάρτη μέχρι τις 4 Απρίλη καλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων του Δήμου Αθήνας εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες.
Κάνοντας απολογισμό της δράσης του, ο Σύλλογος υπενθυμίζει μια σειρά από αγωνιστικές παρεμβάσεις όπως:
«Παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για χαμηλά δημοτικά τέλη, για διαγραφή δημοτικών προστίμων και χορήγηση σχετικής άδειας για προβολές εμπορευμάτων στην είσοδο μικρών καταστημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό.
Πολλαπλές παραστάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ για σφράγισμα βιβλιαρίων συναδέλφων που είχαν άμεση ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης. Απαιτήσαμε να παγώσουν τα χρέη, να μειωθούν οι εισφορές και κυρίως δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.
Συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις που προκηρύχτηκαν τα τελευταία χρόνια από την ΠΑΣΕΒΕ, με σημαντική συμμετοχή και στο κλείσιμο των μαγαζιών και στη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας (π.χ. 48ωρη απεργία το 2012).
Δράσεις και πρωτοβουλίες για να μην περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, μαζί με τους συμμάχους μας, τους εμποροϋπαλλήλους, προσπάθεια συντονισμού με άλλες ενώσεις και εμπορικούς συλλόγους, κόντρα και απέναντι στις πρωτοβουλίες του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και της ΕΣΕΕ.
Έμπρακτη αλληλεγγύη σε συναδέλφους που βούλιαξαν οικονομικά και κοινή δράση με Λαϊκές Επιτροπές για επανασυνδέσεις ρεύματος, τρόφιμα. Κάλυψη με νομική και φοροτεχνική στήριξη».
Όπως τονίζει «η οποιαδήποτε κυβερνητική “αλλαγή” δεν μπορεί να κρύψει ότι και μετά τις εκλογές: Είναι εδώ οι φόροι και τα χαράτσια, ο ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος. Είναι εδώ τα χιλιάδες αθεώρητα βιβλιάρια και το ΚΕΑΟ, τα χρέη και οι ρυθμίσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, τα χρέη προς τις τράπεζες, τα κόκκινα δάνεια και οι απειλές κατάσχεσης. Είναι εδώ τα μνημόνια διαρκείας και τα "διαρθρωτικά μέτρα", οι "μεταρρυθμίσεις" δηλαδή που στόχο έχουν να διασφαλίσουν τη γρήγορη ανάπτυξη των αντιπάλων μας, των μονοπωλίων, μοιράζοντας ψίχουλα σε χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που βρίσκονται στην εξαθλίωση.
Είναι εδώ η συνεχής επιτήρηση από την ΕΕ, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και κυρίως η βασική κατεύθυνση της ΕΕ ότι οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν "διαρθρωτικό πρόβλημα" για την οικονομία τους και πρέπει να εκλείψουν».
Η νέα κυβέρνηση υπογραμμίζει ο Σύλλογος «αποδέχεται την ασύδοτη δράση των μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο, στον τουρισμό, στην παροχή υπηρεσιών, στον επισιτισμό.
Αποδέχεται την ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα σαν βασικά στοιχεία της οικονομίας, αποδέχεται δηλαδή την ίδια ακριβώς πολιτική που πέταξε έξω από την αγορά χιλιάδες από εμάς».
Τα σημεία που θα διεξαχθούν οι εκλογές είναι τα ακόλουθα:
Παρασκευή 27 Μάρτη Κυψέλη 13.00-21.00, Καλογερά 18, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθήνας.
Σάββατο 28 Μάρτη Πατησίων 10.00-18.00, Πατησίων 252, Στέκι Εργαζομένων.
Κυριακή 29 Μάρτη Μοναστηράκι 10.00-16.00, Αγίου Φιλίππου 14καφενείο.
Δευτέρα 30 Μάρτη Γούβα - Ν. Κόσμος 11.00-17.00, Ιλιάδος 148, Αθλητικός Σύλλογος «Αρίων».
Τρίτη 31 Μάρτη Παγκράτι 14.00-21.00, Πρατίνου 12, ΚΑΠΗ.
Τετάρτη 1 Απρίλη Πετράλωνα-Θησείο 10.00-18.00, Τριών Ιεραρχών 85, Στέκι Εργαζομένων.
Πέμπτη 2 Απρίλη Γκύζη 13.00-21.00, Ραγκαβή 60, καφενείο.
Παρασκευή 3 Απρίλη Κέντρο 13.00-21.00, Πατούσα 3, πλατεία Κάνιγγοςγραφεία ΟΒΣΑ.
Σάββατο 4 Απρίλη Κέντρο 11.00-17.00, Πατούσα 3, πλατεία Κάνιγγος, γραφεία ΟΒΣΑ.