(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΜΑΣ: Συλλαλητήρια στα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών


Στα πλαίσια της καμπάνιας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με σύνθημα «Πρωταγωνιστές εμείς για τις σπουδές και τα όνειρά μας», διοργανώνονται:
  • Συλλαλητήριο την Πέμπτη 12 Μάρτη στις 12.00 στο υπουργείο Παιδείας των φοιτητικών συλλόγων για να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των σχολών.
  • Συλλαλητήριο την Παρασκευή 20 Μάρτη στις 12.00 στο υπουργείο Οικονομικών των φοιτητικών συλλόγων για να δοθούν ΤΩΡΑ πίσω τα κλεμμένα αποθεματικά των Πανεπιστημίων, για να αυξηθεί η χρηματοδότηση.
Παράλληλα, το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητικούς Συλλόγους σε Διήμερο δράσης στις 23 και 24 Μάρτη.

Τετρασέλιδη ανακοίνωση εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο«Πρωταγωνιστές εμείς  για τις σπουδές και τα όνειρά μας», η οποία  βρίσκεται σε εξέλιξη στις σχολές.
Μέσα από το τετρασέλιδο το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να αγωνιστούν για σπουδές χωρίς εμπόδια και για ολοκληρωμένη μόρφωση, τονίζοντας ότι « Το μέλλον μας δεν χωρά στην ψευτοκατάρτιση, τα 5μηνά και τις ουρές της ανεργίας».
Όπως υπογραμμίζει «παλεύουμε για επιστροφή του 50%-70% των προϋπολογισμών που "κλάπηκε" τα τελευταία 6 χρόνια από τις μειώσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, για επιστροφή των αποθεματικών των Ιδρυμάτων μας που "κουρεύτηκαν" 87 εκατ. από ΑΕΙ και 100 εκατ. από ΤΕΙ. Γιατί χωρίς αυτά οι σχολές μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν, ήδη πολλές σχολές προειδοποιούν με λουκέτα!!! Γιατί δεν ανεχόμαστε προϋπολογισμούς φτώχειας για τα Ιδρύματα την ίδια στιγμή που ταΐζουν με δισεκατομμύρια βιομηχάνους και τραπεζίτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για δωρεάν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα, για ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, για επίδομα ενοικίου. Γιατί δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε ένα "σκασμό" λεφτά για να σπουδάσουμε!!!
Παλεύουμε για ολοκληρωμένη μόρφωση που δεν θα κόβεται και ράβεται στα μέτρα των επιχειρήσεων. Γιατί αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια για πλήρη προσαρμογή του περιεχομένου σπουδών και των αποφοίτων, στις ανάγκες των μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη !!!
Παλεύουμε για κτήρια και εξοπλισμό που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Γιατί δεν ανεχόμαστε να είμαστε στοιβαγμένοι σαν τις "σαρδέλες", να παίζουμε μουσικές καρέκλες για να βρούμε θέση σε εργαστήριο ή θεωρία !!!
Παλεύουμε για να πεταχτούν έξω οι εργολάβοι από όλες τις πλευρές της λειτουργίας των Ιδρυμάτων μας. Γιατί δεν ανεχόμαστε να μένουμε χωρίς τα στοιχειώδη, όπως η καθαριότητα και η θέρμανση των σχολών μας, επειδή εξαρτώνται από τα κέφια των εργολάβων !!!
Παλεύουμε για προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών, ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει. Γιατί οι απολύσεις των διοικητικών, που παραμένουν εδώ και με τη νέα συγκυβέρνηση, αφήνουν ερημωμένες τις γραμματείες, τις βιβλιοθήκες και τις υπόλοιπες υπηρεσίες των σχολών μας. Γιατί οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό μας στερούν θεωρίες και εργαστήρια που κόβονται από το πρόγραμμα σπουδών μας!!!
Παλεύουμε για να ξηλωθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ για Πανεπιστήμια Α.Ε. Για να ξηλωθεί συνολικά ο Νόμος-πλαίσιο, το σχέδιο Αθηνά και να καταργηθεί η ΑΔ.ΙΠ, για την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στάζι "μέλι" και θέλει να υιοθετήσει τις προτάσεις της όπως το "νέο σχέδιο Αθηνά 2".
Παλεύουμε για έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των κερδών των μονοπολίων. Γιατί θέλουμε ουσιαστική έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας θα απολαμβάνει ο λαός. Την ίδια ώρα ο νέος υφυπουργός Έρευνας κ. Φωτάκης καλεί σε ενίσχυση της έρευνας για λογαριασμό επιχειρήσεων, με γενναία χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
Παλεύουμε ώστε το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ένα κάρο πανάκριβα μεταπτυχιακά και να μαζεύουμε ένα σωρό πανάκριβα πιστοποιητικά. Την ώρα μάλιστα που ο νέος Υπουργός δηλώνει υπερασπιστής των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά».
Καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να παλέψουν για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, τονίζοντας την ανάγκη «να μην γίνουν οι σύλλογοι "χειροκροτητές" νέων αντιλαϊκών συμφωνιών κυβέρνησης - ΕΕ».
«Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ γιατί δεν χωράμε στο ίδιο κάδρο, εμείς και τα τεράστια προβλήματά μας, με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ο ΣΕΒ, που έτρεξαν να συγχαρούν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε για άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των νόμων που μαυρίζουν τις ζωές μας και όχι για να αλλάξει όνομα το νέο μνημόνιο, ούτε για να εφαρμοστεί το 70% του μνημονίου και το 30% του ΟΟΣΑ.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε για την απαλλαγή από κάθε δυνάστη του λαού μας, την ΕΕ και τα μονοπώλια και όχι για να αλλάζει το όνομα της "τρόικα" σε "θεσμοί".
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα παλέψουμε για το μέλλον μας, απαλλαγμένοι από το χρέος που φορτώνεται στις πλάτες τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν θα βγούμε στο δρόμο για το πότε και με ποιον τρόπο θα πληρώσουμε το χρέος. Τα μονοπώλια και τα κέρδη τους το δημιούργησαν και όχι οι οικογένειές μας και εμείς».
Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να καταδικάσουν «όσους ευθύνονται για την εκρηκτική κατάσταση που βιώνεις, την πολιτική της ΕΕ, τις δεσμέυσεις, τους κανόνες που τσακίζουν τις ζωές μας με νέα και παλιά μνημόνια. Η καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εκφραστεί και μέσα στους συλλόγους μας, αποδυνάμωσε στα Δ.Σ. των συλλόγων μας τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ» και τονίζει ότι «η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα μπορεί να ανασυγκροτηθεί. Και θα γίνει γιατί το απαιτούν οι ανάγκες μας!
Τώρα είναι η ώρα! Οργάνωση σε κάθε σχολή, τμήμα και έτος για την ανατροπή. Δώσε και εσύ την μάχη της ενημέρωσης, της συζήτησης και οργάνωσης σε κάθε σχολή, τμήμα και έτος. Περηφάνια και αξιοπρέπεια θα πει αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει, απέναντι σε κυβέρνηση και ΕΕ».