(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ομοσπονδία Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών -Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής!


Σε κοινό ψηφοδέλτιο με χρυσαυγίτη «κατέβηκε» η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), του οποίου οι εργασίες έληξαν χτες το απόγευμα. Ταυτόχρονα με αυτού του τύπου τις συνεργασίες, στοιχείο που κυριάρχησε στο συνέδριο ήταν η μείωση των αντιπροσώπων (35 από 45 που ήταν το προηγούμενο συνέδριο). Το στοιχείο αυτό αποτυπώνει τη μεγάλη μείωση του προσωπικού που έχει γίνει στα λιμάνια, μείωση που καλύπτεται από εργολάβους με εργαζόμενους χαμηλόμισθους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα. Πρόκειται για μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, στην οποία έχουν συναινέσει πλήρως ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε μορφή συλλογικής δράσης και αντίστασης των εργαζομένων.
Οσον αφορά τη συνεργασία της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κάτσαρη, ο οποίος ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που είχε στηρίξει η Χρυσή Αυγή στην Ενωση Τεχνικών του ΟΛΠ, την αποκάλυψη έκανε από το βήμα του συνεδρίου ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών, Γ. Παπαβασιλείου, επισημαίνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αναλάβει το ρόλο του νέου κυβερνητικού, εργοδοτικού συνδικαλισμού, δε διστάζει να κάνει συνεργασία ακόμα και με χρυσαυγίτες. Είναι απόδειξη καιροσκοπισμού τους και της αγωνίας τους να υπηρετήσουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, που, όπως και η προηγούμενη, υπηρετεί τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προχωράει τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών και συνολικά των υποδομών της χώρας, με στόχο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».
Κάλεσε τους εργαζόμενους, άμεσα, τώρα, «βάζοντας στην πρώτη γραμμή της πάλης τα αιτήματα για την κάλυψη των απωλειών στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης» να προχωρήσουν «σε αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από μαζικές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις. Είναι ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων, να παλέψουν σα μια γροθιά ενάντια στην αντιλαϊκή καταιγίδα».
Στο μεταξύ, κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χρυσαυγίτη να δηλώσει στο συνέδριο ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, όμως, η ανακοίνωση έγινε αφού οι συνδυασμοί είχαν κατατεθεί στην εφορευτική επιτροπή και έτσι, παρά τη δήλωση, το όνομα του χρυσαυγίτη παραμένει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.