(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου - Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους από την Λαϊκή Επιτροπή

Κινητοποίηση-κατάληψη σε Δημαρχείο


Σε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου προχώρησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίουεκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το Ασφαλιστικό που κατακρεουργούν τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 4 Φλεβάρη. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.
Η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου έκφρασε την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους.
Από κοινού κάλεσαν τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να παρθεί πίσω ο νόμος-λαιμητόμος, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία, που καταλήστευσαν τα Ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση. Να απαιτήσουν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για μας και τα παιδιά μας.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από κοινού, το απόγευμα της Πέμπτης, μαζική εξόρμηση στον σταθμό του ΗΣΑΠ προκειμένου να ενημερώσουν για τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την Κοινωνική Ασφάλιση καθώς και στην ανάγκη αποφασιστικής οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα με αιχμή την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
«Εργατιά μπροστά, μια φωνή και μια γροθιά» είναι το μήνυμα που έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι  που ήταν συγκεντρωμένοι στην είσοδο του κτιρίου. Καταγγέλλουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το «ξήλωμα»της Κοινωνικής Ασφάλισης με συνθήματα όπως «Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο», «Τα Ταμεία χτίστηκαν στων εργατών τις πλάτες, δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες», «Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή, των μονοπωλίων είναι εντολή».