(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ Μουσική διαμαρτυρία ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό (VIDEO)

Μουσική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής Σωματεία Καλλιτεχνών ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Με τη μουσική υπόκρουση του «Σώπα όπου να' ναι θα σημάνουν οι καμπάνες» και με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» οι καλλιτέχνες εξέφρασαν την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο.
Βροντοφώναξαν και απαίτησαν κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, από το νόμο Ρέππα και μετά, επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των Ταμείων, να καταργηθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός παλιών και νέων ασφαλισμένων, να μειωθούν τα απαιτούμενα ένσημα, ώστε να μπορέσει να βγει ένας ασφαλισμένος νωρίτερα στη σύνταξη.
Να επιστρέψουν στη λίστα των Βαρέων κι Ανθυγιεινών οι μουσικοί και οι τραγουδιστές των νυχτερινών κέντρων. Να επανέλθουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα προηγούμενα όρια για τους ηθοποιούς, ηθοποιούς μελοδράματος, χορευτές, μουσικούς πνευστών, ειδικότητες του θεάτρου (μουσικούς εγχόρδων και κρουστών οργάνων, προσωπικό σκηνής, τεχνικούς).
Τα σωματεία προγραμματίζουν να κλιμακώσουν τις πρωτοβουλίες τους ενάντια στο «ξήλωμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης, μπροστά και στην απεργία στις 4 Φλεβάρη.