(ΠΑΜE)-(Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών)
(Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ)-(ΠΑΜΕ υγείας πρόνοιας [παράρτημα])
(ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών γρ.Β.Αττικής)-(Συνδικάτο ΟΤΑ [παράρτημα])
(Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών)-(Π.Α.Σ.ΕΒΕ)
(Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δ.Υ. Αθήνας [επιτροπή Β.Π.])

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου σε κινητοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα




Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Μικροί Έμποροι –Αυτοκινητιστές – Συνταξιούχοι


Η παλλαϊκή συμμετοχή εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων στην απεργία της 4ης Φλεβάρη αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 12-13 Φλεβάρη αναδεικνύει την τεράστια δύναμη της συμμαχίας μας.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που πήραν μέρος και απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το βήμα να βρεθούν μαζί μας στο δρόμο του αγώνα. Η συμμετοχή όλων μας είναι το δικό μας, όπλο προκειμένου να σταματήσουμε το έγκλημα της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης

Δεν κουραζόμαστε - Δεν υποχωρούμε 

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα ο νόμος λαιμητόμος της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να υπονομεύσει τον αγώνα μας. Με ψέματα, υποσχέσεις, συκοφαντίες και απειλές, προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις και να υλοποιήσει τα σχέδιά της. Έχει το θράσος να το παίζει Ρομπέν των αυτοαπασχολούμενων την ώρα που με το σχέδιο έκτρωμα:

· Ενσωματώνει κάθε αντιασφαλιστικό νόμο που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως η συνταξιοδότηση στα 67, η κατάργηση της 13ης-14ης σύνταξης

· Τσακίζει τις συντάξεις οδηγώντας χιλιάδες στην ανέχεια και τη δουλειά μέχρι τον τάφο, τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους

· Πετσοκόβει τις παροχές για υγεία και περίθαλψη ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση.

· Επιχειρεί να ξεμπερδέψει μια και καλή με την υποχρέωση του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στη χρηματοδότηση των ταμείων.

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση των ταμείων.
Αν ήθελαν ας επέστρεφαν τα κλεμμένα αποθεματικά, ας εισέπρατταν τις διαπιστωμένες εισφοροδιαφυγές της μεγαλοεργοδοσίας. Αντίθετα κοιτάνε πως θα εξοικονομήσουν και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το έκτρωμα αυτό είναι προσχεδιασμένο. Αποτελεί πάγια κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας πολιτικής που τσακίζει άγρια τους αυτοαπασχολούμενους. Ήδη με την άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί χιλιάδες από εμάς είμαστε αντιμέτωποι με τεράστια χρέη σε ταμείο, τράπεζες, προμηθευτές. Νέες βαθιές πληγές θα προστεθούν στην ήδη αδιέξοδη οικονομική κατάσταση των οικογενειών μας αφού η κοινωνική ασφάλιση θα γίνει πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους. Η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, προετοιμάζεται να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για ψήφιση στη Βουλή. Γι΄αυτό τα δίνει όλα να περιορίσει τη λαϊκή κατακραυγή.

Απαντάμε με 48ωρη γενική απεργία, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, αν η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει το έκτρωμα στην βουλή για ψήφιση. Τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!!!

Είμαστε σε ετοιμότητα. Σηκώνουμε τοίχος αντίστασης. Οργανωνόμαστε όλα τα σωματεία για να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, για να δυναμώσουμε με νέες δυνάμεις τις γραμμές μας, για καλύτερο συντονισμό δράσης. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη, έδειξε το δρόμο για να πορευτούμε. Έχει γίνει βήμα. Δεν έχει φέρει ακόμα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη Βουλή. Πιέζεται. Λογαριάζει τις αντιδράσεις.

Με τον αγώνα μας βάζουμε εμπόδια στα σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων και εκπροσώπων τους σε κυβέρνηση και ΕΕ. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τους μεγάλους μονοπωλιακούς, εμπορικούς και τουριστικούς ομίλους και οδηγεί τον αυτοαπασχολούμενο ΕΒΕ στη χρεοκοπία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αποκρούουμε τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς, τις απάτες των δήθεν διαπραγματεύσεων. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Είμαστε εμείς, που θα βάλουμε φραγμό στο δρόμο της καταστροφής μας. Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που από την επόμενη της απεργίας επιδιώκουν να βάλουν φρένο στους αγώνες και δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο διάλογο-απάτη που θέλει να στήσει η κυβέρνηση. Με τις εκτιμήσεις τους ότι δεν είναι ρεαλιστική η βιωσιμότητα των ταμείων χωρίς περικοπή συντάξεων, θέλουν να προετοιμάσουν τους επαγγελματίες να αποδεχτούν τη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Είναι αφερέγγυοι να οργανώσουν την πάλη μας. Προειδοποιούμε, δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, το κοινωνικό περιεχόμενο στην Ασφάλιση κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματοβαμμένους αγώνες από προηγούμενες γενιές και μόνο με συνεχείς αγώνες θα παραμείνει.

Το δίκιο μας θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα, κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όλοι στον αγώνα για να βάλουμε εμείς τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις και να δημιουργήσουμε το αύριο που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας.

Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει το κράτος και η πλουτοκρατία!

Η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ Αμαρουσίου σε καλεί στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με άλλες ενώσεις συναδέλφων μας του Βόρειου Τομέα Αττικής, την Τετάρτη 02 Μάρτη στον ΟΑΕΕ Αγίας Παρασκευής, ώρα 08.00π.μ. (Λεωφ. Μεσογείων 332) προκειμένου να προσθέσουμε και εμείς το λιθαράκι μας στην ανάδειξη της μεγάλης ανάγκης που υπάρχει σήμερα, να συμπορευθούμε σε μια μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, ενάντια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!